Журнали

Зарплата та кадрова справа 28 лютого, 2022
4
Р

Роз’яснює ФСС: механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним

(роз’яснення ФСС від 09.02.2022 р., розміщене на сайті ФСС http://www.fssu.gov.ua у вкладці «Головна  Прес-центр  Новини»)

-A
A+

 

Як отримати допомогу від Фонду за електронним лікарняним?

  • Фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється на підставі заяви-розрахунку, яку роботодавець оформляє та подає до Фонду за відповідним електронним лікарняним. Тому саме дата отримання Фондом заяви від роботодавця, а не дата створення е-лікарняного першочергово впливає на час отримання допомоги.

Примітка редакції. Про заповнення заяви-розрахунку див. на с. 27.

  • Тож після того, як лікар створить вам медичний висновок про тимчасову непрацездатність (про це надійде повідомлення від E-health), і за ним автоматично сформується е-лікарняний, потрібно повідомити про це роботодавця будь-яким зручним обом способом – наприклад, телефоном.

Примітка редакції. Насправді у працівника такого обов’язку немає. Але це варто робити задля ефективної комунікації та зняття можливих спірних моментів.

  • Свідченням того, що електронний лікарняний успішно сформувався, є його наявність в особистому кабінеті застрахованої особи на вебпорталі Пенсійного фонду. За потреби працівник може впевнитись у наявності е-лікарняного, авторизувавшись на вебпорталі за допомогою електронного підпису або BankId.
  • Також про створення е-лікарняного повідомить Пенсійний фонд за допомогою SMS – у повідомленні буде вказано номер е-лікарняного і період його дії. Однак таке SMS надійде, лише якщо застрахована особа попередньо зареєструвалась на порталі та у налаштуваннях надала згоду на дистанційне інформування.
  • Роботодавець (а також усі роботодавці за сумісництвом) будуть бачити ваш е-лікарняний в своїх кабінетах страхувальників з дня його відкриття, але почнуть призначення допомоги тільки після завершення визначеного у ньому періоду непрацездатності і сплину строку, у який лікарі можуть внести зміни.

Примітка редакції. Для роботодавців за сумісництвом надійде цифрова копія е-лікарняного. Вона відрізняється від оригінального документа порядковим номером копії, який додається до унікального номера е-лікарняного. Наприклад, е-лікарняний з унікальним номером ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х буде відображено так за основним місцем роботи і в особистому кабінеті застрахованої особи. Однак в кабінеті роботодавця за сумісництвом до нього через крапку буде додано порядковий номер копії: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1. Якщо в працівника декілька роботодавців за сумісництвом, цифра після крапки буде зростати за порядком (.2 і далі). Деталі див. «ЗКС», № 1/2022, с. 9.

  • Коли е-лікарняний змінить свій статус на «готово до сплати», роботодавець розпочне процедуру призначення за ним допомоги – спочатку електронний документ передадуть на розгляд Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства для прийняття рішення щодо надання матеріального забезпечення. Строк розгляду документів і прийняття такого рішення – 10 календарних днів з дати видачі е-лікарняного (датою видачі вважається восьмий день після дати закриття е-лікарняного, а для лікарняних по вагітності та пологах – восьмий день з дати відкриття).

Примітка редакції. Про нюанси розрахунку 10 к. дн. див. «ЗКС», № 23/2021, с. 5.

  • Далі бухгалтерія розрахує суму матеріального забезпечення, сформує за е-лікарняним заяву-розрахунок і передасть її до ФССУ на оплату. На цей етап відведено не більш ніж 5 робочих днів. Ми радимо подавати заяви-розрахунки в електронному вигляді за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення (зверніть увагу, заяву-розрахунок не можна подати через відповідний інтерфейс на вебпорталі Пенсійного фонду, наразі він не має функціональної реалізації).

Примітка редакції. Про нюанси розрахунку 5 р. дн. див. «ЗКС», № 23/2021, с. 5.

  • Пам’ятаємо, що саме дата отримання Фондом заяви-розрахунку вплине на час фінансування допомоги. Тож працівникам варто не втрачати зв’язок зі своїм роботодавцем і цікавитись станом подання заяви.
  • Після того, як заяву подано, слідкувати за оплатою лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.
  • Аби орієнтуватись у щоденній звітності Фонду потрібно знати точну дату, коли заяву-розрахунок за вашим лікарняним було прийнято на фінансування. Її можна уточнити безпосередньо в роботодавця, або у відділенні Фонду, де його зареєстровано. Контакти у розрізі регіонів1 (необхідно назвати свій ідентифікаційний код).
  • Інформація щодо стану фінансування оновлюється в телеграм-каналі за тегом #фінансування_оперативно. Після здійснення фінансування знадобиться декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця – ця інформація відобразиться за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів.
  • Роботодавець виплатить допомогу застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду.
Див. на сайті ФСС http://www.fssu.gov.ua у вкладці «Головна  Громадська приймальня» за посиланням http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493

Примітка редакції. Після виплати лікарняних до ФСС потрібно подати Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам.

Ми писали про нарахування та виплату лікарняних за е-лікарняними

Публікація

Номер «ЗКС», де опубліковано

Роз’яснення від ФСС: чи є відповідальність за порушення строку призначення виплат (10 к. дн.) та подання заяви-розрахунку (5 р. дн.)

(коментар до листа ФСС від 11.10.2021 р. № 2369-11-1)

№ 21/2021, с. 5

Розраховуємо лікарняні незалежно від форми листка непрацездатності

№ 21/2021, с. 8

Працюємо з ЕЛН: все, що треба знати для призначення лікарняних

№ 21/2021, с. 15

Електронні лікарняні для сумісників: нарешті реальність

№ 21/2021, с. 23

До роботодавця надійшов листок непрацездатності (електронний та/або паперовий): шлях від одужання до виплати допомоги

№ 21/2021, с. 28

Особливості визначення страхового стажу в умовах квартального звітування

(коментар до листа Мінсоцполітики від 30.06.2021 р. № 3608/0/290-21/45)

№ 22/2021, с. 7

Що робити, якщо ЕЛН відкрито, а працівник працює?

№ 22/2021, с. 9

Робота комісії (уповноваженого) із соціального страхування

№ 22/2021, с. 13

Заповнюємо протокол комісії (уповноваженого) із соцстрахування та повідомлення про відмову у призначенні допомоги

№ 22/2021, с. 17

Невакцинований працівник з «обов’язкового» Переліку захворів у (до/після) день відсторонення

№ 22/2021, с. 22

Відсторонення від роботи через відмову вакцинуватися: чи надаються лікарняні?

№ 22/2021, с. 24

Причини відмови у призначенні лікарняних

№ 22/2021, с. 25

Тривалість тимчасової непрацездатності для електронних лікарняних

№ 22/2021, с. 27

Відповідність категорій медичного висновку і причин непрацездатності для електронних лікарняних

№ 22/2021, с. 28

ФСС про строки прийняття рішення щодо ЛН, подання заяви-розрахунку та повідомлення про проведення виплат (коментар до листа ФСС від 25.11.2021 р. № 2739-11-1)

№ 23/2021, с. 5

Відсторонення невакцинованих працівників, які хворіють, потрібно відкласти (роз’яснення ФСС від 06.12.2021 р.)

№ 24/2021, с. 10

Фахівці Фонду відповіли на питання бухгалтерів і роботодавців щодо роботи з е-лікарняними (роз’яснення ФСС від 19.11.2021 р.)

№ 24/2021, с. 15

Роз’яснення від ФСС щодо е-лікарняних: сумісники, неточності в ПІБ, алкогольне сп’яніння (роз’яснення ФСС від 21.12.2021 р., від 22.12.2021 р. та від 09.12.2021 р.)

№ 1/2022, с. 9

№ 4, 2022  (с. 17)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку