Журнали

Зарплата та кадрова справа 22 серпня, 2016
16
Р
Розширення та звуження посадових обов’язків працівників: нормативні та правові підстави

Актуальність цієї теми зростає кожного разу, коли роботодавцю доводиться оптимізувати чисельність персоналу на підприємстві, не зменшуючи при цьому продуктивність праці. Іноді складно відмовитися від роботи деяких працівників, які зарекомендували себе якнайкраще, але підприємство має зробити вибір у бік зменшення навантаження на фонд оплати праці, відправляючи співробітників у відпустки (чергові, без утримання тощо) або взагалі звільняючи їх. Та якщо все-таки це відбувається, працівники відділу кадрів і такі співробітники розуміють, що при зміні чисельності персоналу види робіт не змінюються. А буває і так, що обсяг цих робіт не зменшується. Тому виникають слушні запитання: як розподілити посадові обов’язки між співробітниками, не порушуючи норми трудового законодавства? Які види робіт може виконувати працівник, який не має відповідної кваліфікації?

Трапляються ситуації, коли під час роботи потрібно «довантажити» працівника. Наприклад, минулоріч з’явилася нова норма про необхідність подання до фіскального органу повідомлення про прийняття на роботу. А за неподання — чималий штраф. Кого і як «довантажити» цими обов’язками?

На ці та інші запитання ми з вами знайдемо правильні відповіді у цій публікації.

-A
A+

№ 16, 2016  (с. 15)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку