Журнали

Зарплата та кадрова справа 14 березня, 2016
5
М
Матвідповідальність працівників — одкровення служителів Феміди: коли настає; до якого суду подавати позов (частина 1)

Колеги, з цього матеріалу ми розпочинаємо цикл матеріалів, присвячених постанові № 121. У цьому документі суд узагальнив практику притягнення працівників до матеріальної відповідальності. При цьому, враховуючи скупість глави IX КЗпП на деталі (внаслідок чого відповіді на запитання в цій частині частенько доводиться шукати в науково-практичних коментарях та окремих судових рішеннях), цей документ може всім нам добре прислужитися.

Як тільки мова заходить про матеріальну відповідальність працівників, у думках одразу вимальовуються такі питання, як підстави для цієї відповідальності, визначення розмірів шкоди тощо. При цьому процесуальні питання (зокрема, конкретний порядок стягнення шкоди), як правило, відходять на другий план. І абсолютно даремно, оскільки їх ігнорування часто не дозволяє роботодавцям захистити свої інтереси (навіть у тих випадках, коли вони на 100 % праві). Тому пропонуємо почати вивчення постанови № 12 саме з них.

-A
A+

№ 5, 2016  (с. 36)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку