Журнали

Зарплата та кадрова справа 28 січня, 2019
2
В
Відпустка без збереження зарплати більшої тривалості = відпустка без збереження зарплати надана з порушенням

За рішенням керівника на прохання працівника (заява) у зв’язку із сімейними обставинами йому надано відпустку відповідно до ст. 26 Закону про відпустки тривалістю 20 днів. Тобто фактично така відпустка була надана більшої тривалості, аніж прописано у ст. 26 Закону про відпустки — 15 к. дн. на календарний рік.

Таку відпустку було надано працівнику, оскільки вона йому необхідна у зв’язку із сімейними обставинами, а свою щорічну відпустку працівник використав навіть за робочий рік наперед. До того ж він не має права на отримання відпустки відповідно до ст. 25 Закону про відпустки. Тож керівник пішов назустріч працівнику й надав можливість не виходити на роботу, оформивши саме відпустку без збереження зарплати, але понад строк, зазначений у ст. 26 Закону про відпустки.

Вважати дні, надані понад 15 к. дн., іншим видом відпустки чи це саме відпустка без збереження зарплати відповідно до ст. 26 Закону про відпустки, але надана більшої тривалості, аніж передбачено цією нормою?

-A
A+

№ 2, 2019  (с. 23)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку