Журнали

Зарплата та кадрова справа 08 серпня, 2022
15
С

Скасування з 19.07.2022 збереження середнього заробітку мобілізованим і нарахування ЄСВ з МЗП

У травні 2022 року мобілізовано працівника (основне місце роботи, не має інвалідності). Ми йому зберігали середню зарплату. У червні нарахований середній заробіток був меншим за МЗП і ми доплачували ЄСВ до 1430,00 грн. З 19.07.2022 р. за таким працівником не зберігаємо середній заробіток. Підкажіть,чи потрібно в липні ЄСВ сплачувати з МЗП?
​Також ще одного працівника мобілізовано з 22 липня 2022 року (основне місце роботи, не має інвалідності). Нарахована йому зарплата менша за МЗП, середню зарплату ми йому не нараховуємо. Чи потрібно щодо нього в липні ЄСВ сплачувати з МЗП?

-A
A+

Вікторія Змієнкоголовний редактор газети «Зарплата та кадрова справа»

Так, у липні 2022 року в обох випадках потрібно дотримуватися норми про сплату ЄСВ з МЗП. Пояснимо.

Середню з 19.07.2022 р. не зберігаємо У багатьох випадках скасування збереження середньої зарплати за мобілізованими з 19.07.2022 р. призвело до того, що загальна база ЄСВ за липень 2022 року була меншою за МЗП у липні (менше 6500,00 грн). Водночас відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ роботодавець зобов’язаний сплатити ЄСВ з МЗП за відповідний місяць (а не з фактичної бази нарахування), якщо:

  • працівнику нараховані виплати, тобто база нарахування ЄСВ > 0;
  • виплати, які включаються до бази нарахування ЄСВ, нараховано за основним місцем роботи;
  • ЄСВ нараховується за ставкою 22 % (особа без інвалідності);
  • загальна сума зарплати (у тому числі середня зарплата, яка зберігалася до 19.07.2022 р. відповідно до норм ч. 3 ст. 119 КЗпП), лікарняних, декретних, винагороди за укладеними з працівником договорами ЦПХ на роботи/послуги не перевищує МЗП (у липні — 6500,00 грн). Для внутрішнього сумісника порівнюйте з МЗП загальну суму зарплати, лікарняних, декретних, нарахованих і за основним місцем роботи, і за сумісництвом;
  • працівник перебував у трудових відносинах повний календарний місяць або в місяці прийняття/звільнення відпрацював усі робочі дні звітного місяця за графіком для посади.

Отже, незалежно від того, відпрацьована норма часу у звітному місяці чи ні (крім випадку прийняття/звільнення), якщо працівнику (основне місце роботи) здійснюють нарахування, на які нараховуємо ЄСВ за ставкою 22 % (особа без інвалідності), то ЄСВ нараховуємо в розмірі не нижче за мінімальний (МЗП × 22 %). Відповідно, за необхідності потрібно робити доплату до рівня МЗП.

Тож якщо в липні 2022 року працівникам, які служать (мобілізовані, строковики, контрактники, резервісти), нараховано виплату, що є меншою ніж 6500,00 грн, потрібно визначити додаткову базу ЄСВ та нарахувати у липні 2022 року на неї ЄСВ. Сплатити такий ЄСВ потрібно не пізніше 22.08.2022 р.

У Податковому розрахунку за ІІІ квартал 2022 року у Д1 за липень таку додаткову базу слід вказати в окремому рядку з кодом категорії застрахованої особи у графі 08:

  • «47» — якщо за липень нараховано лише середній заробіток за період служби (заповнено в окремому рядку);
  • зарплатний код («1», «25») — якщо за липень нараховано окрім середнього заробітку за період служби ще й якусь зарплатну виплату (заповнено в окремих рядках).

Мобілізовано після 19.07.2022 р. Якщо працівника мобілізовано після 19 липня 2022 року, то йому зберігають лише місце роботи та посаду, а середню зарплату вже не нараховують. Тож знов-таки у багатьох випадках загальна база ЄСВ (у цьому випадку зазвичай зарплата за відпрацьовані дні до початку служби) за липень 2022 року була меншою за МЗП у липні (менше 6500,00 грн). Тож якщо працівник (основне місце роботи, не має інвалідності) увесь місяць перебував у трудових відносинах, ЄСВ нараховуємо в розмірі не нижче за мінімальний (МЗП × 22 %).

У Податковому розрахунку за ІІІ квартал 2022 року у Д1 за липень таку додаткову базу слід вказати в окремому рядку із зарплатним кодом категорії застрахованої у графі 08 («1», «25»), адже до початку служби у нього нарахована саме зарплатна база ЄСВ (заповнено в окремому рядку).

Виняток може бути лише для ситуації, коли працівника прийнято на роботу у липні 2022 року і мобілізовано у липні. І при цьому трудові відносини оформлено не з 1 липня чи не з першого робочого дня за графіком роботи працівника у липні. Наприклад, якщо працівника прийнято на роботу 4 липня 2022 року за графіком 5-денки з вихідними у суботу та неділю, а перший робочий день у липні — 1 липня, то такому працівнику ЄСВ за липень нараховуємо на фактичну базу і не контролюємо нарахування ЄСВ з МЗП

№ 15, 2022  (с. 28)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку