Журнали

Професійний бухгалтер 08 жовтня, 2018
38
З
Заборгованість: амортизована, дисконтована й теперішня

Останніми місяцями платники податків відзначають загострення на фронті боротьби за оподатковуваний прибуток. Застосування нового виду фіскальної зброї бентежить багатьох українських бухгалтерів. Деякі недосвідчені головбухи, будучи не в змозі ефективно йому протистояти, панічно залишають поля фіскальних баталій і зазнають податкового фіаско.
Нові алгоритми перевірок правильності обчислення прибутку, судячи з усього, уже набули більш-менш уніфікованої форми. Про це свідчить інформація, що надходить від бухгалтерів з різних регіонів. У прицілі нового фіскального методу — кредиторська заборгованість підприємств. Податківці самостійно дисконтують великі суми балансових зобов’язань за ставками аналогічних запозичень, які наводить статистика НБУ, і виводять виниклі вартісні розбіжності у приріст оподатковуваного прибутку.
У цьому випадку трудівники фіскальної служби, по суті, інкримінують головбухові порушення правил бухобліку, що полягає в неналежній оцінці зобов'язань підприємства. Наскільки правомірний такий підхід?
За коментарями ми звернулися до головного редактора журналу «Практика МСФЗ» Івана Чалого.

-A
A+

№ 38, 2018  (с. 12)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку