Журнали

Професійний бухгалтер 07 березня, 2022
9, [Cпецвипуск]
У

Умови надання консультацій передплатникам газети «Професійний бухгалтер»

-A
A+

І. Постановка питання

Передплатники газети можуть отримати безкоштовну консультацію:

  • у понеділок, вівторок та четвер з 10:00 до 12:00, надіславши свої запитання на електронну пошту: pb@ibuhgalter.net. Бажано також вказувати свій контактний номер телефону для уточнення деталей у разі потреби.

Увага! Щоб отримати консультацію, потрібно вказати у листі код для консультацій. Він публікується на с. 1 паперової версії газети та у стрічці новин електронної версії. Код оновлюється щомісяця та складається із 4 цифр.

ІІ. Порядок надання відповідей

1. Відповіді на прості за змістом запитання, що отримані на електронну пошту 2, надаються з огляду на такі чинники:

  • якщо питання надійшло у консультаційний день (понеділок, вівторок, четвер) до 12:00, то відповідь надається в день звернення до 18:00;
  • якщо питання надійшло у неконсультаційний день або у консультаційний день (понеділок, вівторок, четвер) після 12:00, то відповідь надається не пізніше наступного консультаційного дня з 10:00 до 12:00.

3. Відповіді на складні за змістом запитання3 надаються протягом 3 робочих днів, що настають за днем, коли запитання надійшло поштою.

4. Відповіді на комплексні та складні питання4 надаються на сторінках видання у вигляді публікації матеріалу на тему. Можливим є завчасне надання відповіді після підготовки матеріалу до друку.

Комплексне та складне питання — це таке питання, яке потребує розкриття кількох тем та ретельного аналізу нормативно-правових актів. Наприклад, ЗЕД, ПДВ, податок на прибуток.
Складне за змістом запитання — це таке запитання, яке потребує ретельного вивчення нормативних документів, судової практики, роз’яснень держорганів, аналізу публікацій у газеті або пов’язане із законодавчими неоднозначностями та колізіями.
Прості за змістом запитання — це ті запитання, які не потребують глибокого аналізу роз’яснень держ-органів та нормативних актів. Зазвичай відповіді на такі запитання є однозначними та містять «так», «ні», «можна», «не можна».
Відповідь на електронну пошту у неконсультаційні дні можлива з огляду на завантаженість експертіву зв’язку з підготовкою свіжого номера газети.

ІІІ. Формат відповіді

1. Відповідь надається експертом газети поштою.

2. Якщо відповідне питання розглядалося на сторінках газети, то відповідь надається у вигляді посилання на матеріал.

ІV. Обмеження під час надання консультацій

Експерти газети не здійснюють бухгалтерський та юридичний супровід суб’єктів господарювання онлайн або офлайн. Це означає, що ми:

  • не здійснюємо заповнення/складання первинних документів, регістрів обліку, фінансової та податкової звітності;
  • не проводимо розрахунки податкових зобов’язань або заробітної плати;
  • не формуємо умови договорів;
  • не складаємо запити/скарги до державних органів;
  • не супроводжуємо, у т.ч. телефоном, під час судового розгляду чи визіту до нотаріуса тощо.

Щодо цих питань ви можете отримати наше професійне судження або підказки щодо окремих моментів. Крім цього, можлива підготовка тематичного матеріалу в журналі із прикладами заповнення тощо.

V. Рекомендації

Запитання бажано формувати максимально повно та чітко з огляду на специфіку діяльності. Наприклад, зазначати: організаційно-правову форму, ФОП чи юрособа, систему оподаткування (єдиний податок або загальна система), ким суб’єкт виступає згідно з договором (продавець або покупець тощо), часові рамки події, які дії вже вчинялися для вирішення проблеми (якщо вчинялися) тощо.

№ 9, [Cпецвипуск], 2022  (с. 2)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку