Журнали

Професійний бухгалтер 27 лютого, 2022
8
М

Місяць за 5 хвилин: лютий 2022 року

-A
A+

Тютюновий роздріб: податківці роз’яснюють новації оподаткування

Втілення в життя нещодавніх податкових новацій у сфері акцизу та ПДВ викликає чимало запитань, зокрема, у роздрібних торговців тютюновими виробами. За запитами платників контролери поступово намагаються їх розтлумачувати. Огляд свіжих роз’яснень фіскалів шукайте в матеріалі.

Євгенія Нікітіна
«ПБ», № 5/2022, с. 7

 

Внески на недержавне пенсійне забезпечення та добровільне страхування працівників і сторонніх осіб

Часто роботодавці оплачують працівникам та членам їхніх сімей їхню участь у системі недержавного пенсійного забезпечення, у добровільному страхуванні їхнього життя і здоров’я. Цей матеріал допоможе розібратися з новими правилами оподаткування таких виплат.

Вероніка Чернишова
«ПБ», № 5/2022, с. 17

 

Небюджетні роботодавці можуть встановлювати добові для відряджень по Україні в розмірі, меншому від 300 грн на добу

Яким є мінімальний розмір добових, що їх мають сплачувати роботодавці, які не фінансуються за рахунок бюджетних коштів? Чи можна встановлювати добові в розмірі, меншому від 300,00 грн за добу? Відповіді Мінекономіки на ці питання знайдете в нашому матеріалі.

Жанна Семенченко
«ПБ», № 6/2022, с. 4

 

Порушення є, а відповідальності немає: корисні висновки Верховного Суду в скарбничку орендодавця

Коли покарання за конкретні порушення контрагентом договірних зобов’язань не встановлено в договорі, порушник може уникнути відповідальності. Огляд судової практики щодо цього питання читайте в матеріалі.

Катерина Литвиненко
«ПБ», № 6/2022, с. 23

 

Місяць
за 5 хвилин:
лютий
2022 року

Не відпрацьовано місяць через хворобу (окрім вихідного дня): як виключити дні при розрахунку наступної хвороби

У розрахунковому періоді хвороба працівника припадає майже на повний місяць, і в цьому місяці не відпрацьовано жодного дня. Поради щодо того, як правильно розрахувати середній заробіток у такому разі, читайте в матеріалі.

Віктор Шевченко
«ПБ», № 7/2022, с. 4

 

Розрахунки з бюджетом: нюанси звірки

В умовах функціонування електронного кабінету застосовують нові інструменти звірки розрахунків між платником податків та бюджетом. Як платнику перевірити дані обліку в частині розрахунків з бюджетом та ефективно використовувати дані ДПС у повсякденній роботі, дізнайтеся з матеріалу.

Олександр Малишків,
Євгенія Нікітіна
«ПБ», № 7/2022, с. 18

 

Зайва «вхідна» ПН потрапила до зведеної ПН, складеної за п. 198.5 ПКУ. Як виправити ситуацію?

Поспішили нарахувати ПЗ на використані товари в пільгових операціях, а контрагент не встиг вчасно зареєструвати ПН в ЄРПН? Як виправитися в цій ситуації, дізнайтеся з матеріалу.

Світлана Куртенок
«ПБ», № 8/2022,
с. 23

 

Звільнення за прогул: згадуємо старе та аналізуємо нове (дистанційні нюанси)

У світлі запровадження режиму дистанційної роботи звичне питання звільнення за прогул набуває нових відтінків. А чи можна взагалі звільнити дистанційного працівника з цієї підстави? Згадати основні правила звільнення прогульників, а також розібратися з дистанційними нюансами допоможе ця стаття.

Катерина Литвиненко
«ПБ», № 8/2022, с.
12

№ 8, 2022  (с. 30)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку