Журнали

Бухгалтерія: бюджет 27 червня, 2022
24
Р

Річний план і спрощена закупівля згідно з Інструкцією № 10: у Прозорро прив’язки більше не буде

-A
A+

Нагадаємо, що зовсім недавно наказом від 10.05.2022 р. № 13 ДП «Прозорро» повністю оновило розд. ІІ Інструкції про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в частині 3 статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі»», затвердженої наказом ДП «Прозорро» від 19.03.2019 р. № 10 (далі — Інструкція № 10), скоротивши його з чотирнадцяти до двох пунктів (детальніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 18/2022, с. 3).

А 24.05.2022 р. наказом № 14 вчергове внесено зміни до Інструкції № 10 та передбачено, що замовники в разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує 50 тис. грн або на які не поширюється дія Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VII (далі — Закон № 922) (а також незамовники в розумінні цього Закону при закупівлях на будь-які суми для вибору постачальника товарів, надавача послуг чи виконавця робіт), можуть використовувати електронну систему закупівель шляхом:

  • здійснення закупівель через електронний каталог, у порядку, визначеному законодавством;
  • та/або шляхом здійснення закупівель у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, визначеному згідно зі ст. 14 Закону № 922виключно в частині оголошення, подання пропозицій, звернення за роз’ясненням, звернення з вимогою про усунення порушень, надання відповідей, оцінки, розгляду, відхилення пропозицій, визначення переможця, відміни закупівлі.

Тобто договір, укладений за результатами такої закупівлі, не є договором, укладеним за результатами спрощеної закупівлі, у розумінні Закону № 922.

У зв’язку з цим з 20.06.2022 р. у системі Прозорро прибрали валідацію на обов’язковий зв’язок плану зі спрощеною закупівлею. Про це повідомило ДП «Прозорро» на власному інформаційному ресурсі «Іnfobox.Рrozorro».

За інформацією підприємства, тепер у Прозорро є можливість створити спрощену закупівлю без прив’язки до спрощеної закупівлі в будь-якого замовника. Раніше така можливість була тільки в незамовників у розумінні Закону.

№ 24, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку