Журнали

Бухгалтерія: бюджет 20 березня, 2023
11
Щ

Щодо службових відряджень

Міністерство фінансів України
Лист від 13.11.2019 р. № 08030-16-10/29061 (витяг)
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Міністерство фінансів України відповідно до звернення <…> розглянуло листа <…> щодо службових відряджень і в межах компетенції повідомляє.

<…> Щодо виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження та день прибуття із відрядження, то згідно з пунктом 12 розділу І Інструкції1 зазначене питання регулюється правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства.

Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 р. № 59 — Прим. ред.

Одночасно зазначаємо, що відповідно до Інструкції службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади (поїздка державного службовця — за розпорядженням керівника державної служби), підприємства, установи та організації, що повністю або частково утримується (фінансується) за рахунок бюджетних коштів (далі — підприємство), на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

Тому вважаємо, що у випадку, якщо питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження та день прибуття з відрядження правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства не врегульовано, вказане питання має вирішуватися у кожному конкретному випадку керівником підприємства.

Державний секретар Костянтин ВАЩЕНКО

№ 11, 2023  (с. 28)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку