Журнали

Бухгалтерія: бюджет 13 лютого, 2023
6
М

Молодіжний центр: який посадовий оклад керівника?

-A
A+

Як визначити посадовий оклад директора молодіжного центру?

У розд. XXXVIIІ додатка 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 визначено тарифні розряди працівників молодіжних центрів. Зокрема, тарифні розряди керівників молодіжних центрів комунальної форми власності такі.

Посада

Республіканський (АР Крим), обласні, Київський та Севастопольський міські молодіжні центри

Районні, міські, районні в місті, селищні, сільські молодіжні центри

Директор молодіжного центру

16–18

14–15

Як бачимо, встановлено діапазон тарифних розрядів. Але підкреслимо: будь-які критерії або вимоги для встановлення конкретного тарифного розряду не визначено.

Тому конкретний тарифний розряд директору молодіжного центру встановлюється наказом засновника або уповноваженого ним органу в межах фонду зарплати, затвердженого кошторисом, і може залежати від:

  • особистого внеску директора в розвиток молодіжного центру;
  • наявності або відсутності дисциплінарного стягнення;
  • стажу роботи на займаній посаді та професійного рівня;
  • фонду оплати праці;
  • інших даних, які характеризують його професійну діяльність.

Звісно, при першому прийнятті на роботу директора молодіжного центру, який ще не має досвіду, доцільно встановити мінімальний тарифний розряд у визначеному діапазоні. А потім, вже в процесі роботи, залежно від результатів, підвищувати тарифний розряд.

А якщо ви приймаєте на роботу досвідченого працівника, то можна встановити і максимальний тарифний розряд у визначеному діапазоні.

Алла Головко, експерт газети

№ 6, 2023  (с. 6)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку