Журнали

Бухгалтерія: бюджет 19 грудня, 2022
47-48
Щ

Щодо застосування коду економічної класифікації видатків

Державна казначейська служба України
Лист від 09.12.2022 р. № 15-12-12/17828
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Державна казначейська служба України розглянула <…> запит <…> щодо застосування коду економічної класифікації видатків та в межах компетенції повідомляє.

Пунктом 1.1 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 21.06.2012 № 754) <…> (далі — Інструкція № 333), визначено, що економічна класифікація видатків бюджету призначена для розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.

Економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету.

Придбання пально-мастильних матеріалів, талонів, смарт-карт (у тому числі для транспортних засобів спеціального призначення) здійснюється за кодом 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» (підпункт 2.2.1 пункту 2.2 Інструкції № 333).

За категорією 2270 «Оплата комунальних послуг та енергоносіїв» здійснюються платежі з оплати бюджетними установами (організаціями), зокрема, енергоносіїв, включаючи оплату енергоносіїв для виробничих та громадських потреб (підпункт 2.2.7 пункту 2.2 Інструкції № 333).

Відповідно підпункту 2.2.7.5 пункту 2.2 Інструкції № 333 оплата інших енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії (дрова, нафтопродукти (у разі якщо закупівля цього нафтопродукту (пально-мастильних матеріалів), не передбачена на інші цілі за кодом 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»), пара, торф, вугілля, природні енергетичні ресурси (ядерна, гідравлічна, геотермальна енергія) тощо), а також видатки, пов’язані із завантаженням та перевезенням зазначених енергоносіїв, здійснюється за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

З огляду на вищевикладене, у разі якщо закупівля паливно-мастильних матеріалів передбачена за кодом 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», то зазначені видатки здійснюються за цим кодом.

У випадку, якщо установа планує придбавати паливно-мастильні матеріали, які використовуватимуться в процесі виробництва теплової енергії або іншого виду енергії (у разі якщо закупівля цього пально-мастильного матеріалу не передбачена на інші цілі за кодом 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»), то видатки здійснюватимуться за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Перший заступник Голови В. Дуда

№ 47-48, 2022  (с. 45)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку