Журнали

Бухгалтерія: бюджет 24 жовтня, 2022
39
Щ

Щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, призначених на посади в період дії воєнного стану без проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Національне агентство України з питань державної служби
Роз’яснення від 06.10.2022 р. № 160-р/з
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Відповідно до пункту 3 частини третьої статті 13 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» (далі — Закон) НАДС роз’яснює.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» внесено зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», яким врегульовано питання призначення на посади державної служби у період дії воєнного стану.

Так, відповідно до частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій керівником державної служби або суб’єктом призначення, сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради, начальником відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Статтею 44 Закону передбачено, що результати службової діяльності державних службовців щороку підлягають оцінюванню. Порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців затверджується Кабінетом Міністрів України.

Згідно із пунктом 9 Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 640, оцінювання проводиться поетапно:

визначення завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності;

визначення результатів виконання завдань;

затвердження висновку щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців (крім випадків, коли жодне із визначених завдань не підлягає оцінюванню).

Отже, оцінювання є обов’язковою процедурою для всіх осіб, які обіймають посади державної служби, включаючи державних службовців, призначених на посади у період дії воєнного стану, тобто без проходження конкурсу на зайняття посад державної служби. Процедура проведення оцінювання передбачає єдині підходи і умови для всіх її учасників.

З огляду на викладене, державним службовцям, призначеним на посади державної служби у період дії воєнного стану відповідно до частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», завдання для проведення оцінювання мають бути визначені за встановленою формою і у відповідній кількості у строки, передбачені у пункті 12 згаданого Порядку.

Голова Н. Алюшина

№ 39, 2022  (с. 5)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку