Журнали

Бухгалтерія: бюджет 29 серпня, 2022
32
П

Підтвердження ступеня локалізації товарів уже в Prozorro

-A
A+

Нагадаємо, що 14.07.2022 р. набрав чинності Закон України від 16.12.2021 р. № 1977-IX, яким у публічні закупівлі введено нове поняття та фактично новий неціновий критерій визначення переможця — «ступінь локалізації виробництва». Визначається він самостійно виробником товару, що є предметом закупівлі, та підтверджується Мінекономіки у порядку, встановленому КМУ, за відповідною формулою.

На його виконання постановою КМУ від 02.08.2022 р. № 86затверджено:

  • Порядок підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів:
  • Порядок проведення моніторингу дотримання вимог щодо ступеня локалізації виробництва предметів закупівлі, внесених до переліку товарів, що є предметом закупівлі, з підтвердженим ступенем локалізації виробництва.

Детальніше див. газету «Бухгалтерія: бюджет», № 31/2022, с. 13.

І ось ДП «Прозорро» запустило механізм, що дозволить виробникам сфери машинобудування підтвердити ступінь локалізації своєї продукції в електронній системі закупівель через власні кабінети, розрахувавши за спеціальною формулою частку місцевої складової у вартості виробництва товару, та завантажити відповідні розрахунки в систему. Про це підприємство повідомило на своїй сторінці у мережі «Facebook».

Перелік локалізованих товарів буде відображатися на порталі Prozorro в окремому розділі «Локалізація» (https://prozorro.gov.ua/page/localisation), де замовники можуть перевірити, чи має продукція учасників необхідний ступінь локалізації.

№ 32, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку