Журнали

Бухгалтерія: бюджет 18 липня, 2022
27
М

Медичні працівники: законодавчі зміни

-A
A+

Постановою від 07.07.2022 р. № 767 внесено зміни до деяких постанов КМУ з питань оплати та умов праці окремих категорій працівників галузі охорони здоров’я.

Спецстаж До Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою КМУ від 04.11.1993 р. № 909, додано такі посади: фармацевти, асистенти фармацевтів (незалежно від найменування посад), лаборанти. Отже, тепер такі працівники мають право на пенсію за вислугу років, відповідно, щодо них слід заповнювати додаток 6 до Податкового розрахунку.

Додаткова відпустка З метою приведення Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, наведеного в додатку 2 до постанови КМУ від 17.11.1997 р. № 1290, до вимог законодавства внесено такі зміни.

1. У розд. XVII «Охорона здоров’я, освіта та соціальна допомога» до гр. «Виробництва, роботи, професії і посади» внесено такі зміни:

  • позиції 29, 41, 50, 66, 67, 70, 71, 83, 91, 107, 124, 126, 127, 128, 129, 134 після слів «Молодші медичні сестри», «молодші медичні сестри» доповнити словами «(молодші медичні брати)»;
  • у позиціях 31б і 45 слова «Сестра-господиня» замінити словами «Сестра-господиня, працівник з господарської діяльності закладу охорони здоров’я».

2. У розд. XVIII «Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами» слово «Провізор» замінено словом «Фармацевт», слово «фармацевт» — словами «асистент фармацевта», слова «фармацевт молодший» замінено словами «асистент фармацевта молодший».

Робочий тиждень Внесено зміни до Переліку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижнязатвердженого постановою КМУ від 21.02.2001 р. № 163. Ними визначено тривалість робочого тижня для:

  • молодшого медичного брата, брата-прибиральника, санітара-буфетника, працівника з господарської діяльності закладу охорони здоров’я;
  • фармацевта, укладальника-пакувальника, асистента фармацевта тощо.

Оклади У розд. ІІІ «Охорона здоров’я» додатка 2 до постанови КМУ від 30.08.2002 р. № 1298 визначено оклад головного медичного брата, фармацевта, фармацевта-інтерна.

Слова «Фахівці з базовою вищою та неповною вищою медичною і фармацевтичною освітою» замінено словами «Молодші спеціалісти з медичною та фармацевтичною освітою/фахові молодші бакалаври, фахівці з початковим рівнем (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр), першим (бакалаврським) рівнем медичної і фармацевтичної освіти та магістри з медсестринства».

Вислуга років У п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’язатвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418, слова «керівникам структурних підрозділів з числа провізорів і фармацевтів, провізорам усіх спеціальностей, фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною і фармацевтичною освітою усіх спеціальностей та» замінили словами «керівникам структурних підрозділів з числа фармацевтів і асистентів фармацевтів, фармацевтам усіх спеціальностей, молодшим спеціалістам з медичною та фармацевтичною освітою/фахові молодші бакалаври, фахівці з початковим рівнем (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр), першим (бакалаврським) рівнем медичної і фармацевтичної освіти та магістрам з медсестринства».

Постанова № 767 набрала чинності 12.07.2022 р.

№ 27, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку