Журнали

Бухгалтерія: бюджет 11 липня, 2022
26
В

Витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки за новими правилами

-A
A+

Постановою КМУ від 01.07.2022 р. № 753 внесено зміни до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої постановою КМУ від 03.11.2021 р. № 1147 (далі — Методика № 1147).

Зокрема, відповідно до оновленого п. 20 Методики № 1147 оформлення і видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки здійснюється, як і раніше, за заявою, поданою в паперовому чи електронному вигляді. Однак наразі він формуватиметься автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

У разі відсутності в Державному земельному кадастрі відомостей про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, що унеможливлює автоматичну видачу витягу, такий витяг оформляється протягом трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви із наявної технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за підписом працівника відповідного територіального органу Держгеокадастру.

Також незначні зміни внесено до додатків 3, 5, 8 Методики № 1147 та викладено в новій редакції додаток 9 «Коефіцієнт, який враховує розташування території територіальної громади в межах природно-сільськогосподарського району (Кпсгр)».

Постанова № 753 набрала чинності з дня опублікування — 06.07.2022 р.

№ 26, 2022  (с. 5)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку