Журнали

Бухгалтерія: бюджет 27 червня, 2022
24
З

З грошового забезпечення військовий збір не утримують

-A
A+

ВРУ прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану».

Ним внесено зміни до Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI. А саме додано до п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» новий абзац такого змісту: «У період воєнного стану не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонної служби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВСУ, Управління державної охорони України, Держспецзв’язку, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації».

З тексту випливає, що військовий збір не утримують саме з грошового забезпечення. А ось про середній заробіток, який роботодавці зберігають за мобілізованими працівниками, нічого не сказано, тому можна зробити висновок, що треба продовжувати його утримувати.

На момент підготовки номера Закон передано на підпис Президенту. Тому більш предметно з цього питання можна буде говорити після його підписання та оприлюднення.

№ 24, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку