Журнали

Бухгалтерія: бюджет 27 червня, 2022
24
Щ

Щодо порядку повідомлення про укладений договір, який належить до сфери інформатизації

Міністерство цифрової трансформації України
Лист від 09.06.2022 р. № 1/10-10-440-2022 (витяг)
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Міністерство цифрової трансформації України в межах компетенції опрацювало <…> запит <…> щодо порядку повідомлення про укладений договір, який належить до сфери інформатизації, та повідомляє.

<…>

Пунктом 13 Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 р. № 1352 (далі — Положення), визначено, що під час виконання завдань (проектів) Національної програми інформатизації державні замовники беруть бюджетні зобов’язання та здійснюють платежі за такими завданнями (проектами) після їх погодження з Генеральним державним замовником у разі, коли їх вартість дорівнює або перевищує 500 тис. гривень, а в разі закупівель послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, — коли їх вартість перевищує 1 тис. гривень.

Щодо проектів, вартість яких є меншою 500 тис. гривень, Положенням визначено, що погодження таких завдань здійснюється шляхом повідомлення Генерального державного замовника за визначеною ним процедурою.

Замовники надають повідомлення щодо таких проектів (договорів) шляхом заповнення google-форми: «Повідомлення про укладений договір» за посиланням: https://forms.gle/ssUaV7eHUDmRSgNNA та/або шляхом подання паперового листа.

Водночас звертаємо увагу, що поле google-форми «Посилання на укладений договір в системі Prozorro (звіт про укладений договір, допорогова закупівля, відкриті торги, переговорна процедура)» є необов’язковим для заповнення. Крім того, зазначене поле є текстовим, що дозволяє замовникам ввести текст довільного змісту. Тобто <…> можете у вказаному полі зазначити, що закупівлю проведено із застосуванням постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 р. № 169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» (далі — Постанова № 169), якою визначено особливості проведення закупівель в умовах воєнного стану в Україні.

За результатами здійснення закупівлі замовник/державний замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, договір про закупівлю та всі додатки до нього не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях (абзац шостий підпункту 3 пункту 1 Постанови № 169).

<…>

 

Директор директорату В. Коновал

№ 24, 2022  (с. 20)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку