Журнали

Бухгалтерія: бюджет 11 квітня, 2022
14
Щ

Що робити з конкурсами, які були розпочаті до введення в Україні воєнного стану: роз’яснює НАДС

-A
A+

НАДС на офіційному сайті надало відповідь на таке запитання: як дізнатися про результати конкурсу на зайняття посади держслужби з огляду на те, що роботу Єдиного порталу вакансій державної служби призупинено? Дуже часто кандидати не можуть зв’язатися з державним органом або знайти контактні дані адміністратора конкурсу. Своєю чергою, служби управління персоналом запитують: що робити з конкурсами, які оголошені до введення в дію воєнного стану та за результатами яких не визначено переможців конкурсу?

Тож НАДС зазначило, що в разі відсутності можливості своєчасного завершення конкурсної процедури у межах строку 45 календарних днів з дня оголошення конкурсу процедура конкурсу завершується автоматично. Після відновлення роботи Єдиного порталу вакансій державної служби служба управління персоналом державного органу, в якому оголошено конкурс, оприлюднює інформацію про відсутність переможця конкурсу. Приймати окремий наказ (розпорядження) керівнику державної служби або суб’єкту призначення не потрібно.

Сьогодні важливо зберегти взаємодію та вчасне інформування громадян. Відтак, службам управління персоналом наразі рекомендується здійснювати інформування про результати конкурсу одним із доступних способів, який обраний кандидатом у заяві про участь у конкурсі, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

Довідково. Відповідно до п. 59 1 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 р. № 246, на Єдиному порталі вакансій державної служби оприлюднюється інформація про визначення переможця або про його відсутність (зокрема, після спливу 44 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу у разі, коли суб’єкт призначення або керівник державної служби не прийняв рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу або про його (їх) відсутність).

З 25 лютого 2022 року призупинено роботу Єдиного порталу вакансій державної служби. У зв’язку з цим розмістити відповідну інформацію можна буде після відновлення роботи Порталу.

№ 14, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку