Журнали

Бухгалтерія: бюджет 04 квітня, 2022
13
З

Затверджено порядок фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій

-A
A+

Постановою КМУ від 01.04.2022 р. № 397 затверджено Порядок фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій (далі — Порядок № 397).

По-перше, фінансування діяльності здійснюється:

1) військових адміністрацій населених пунктів — за кошти відповідного місцевого бюджету територіальної громади, де утворено військову адміністрацію;

2) обласних та районних військових адміністрацій — за кошти державного бюджету та відповідних обласних та районних бюджетів.

Кошти обласних та районних бюджетів для здійснення обласними та районними військовими адміністраціями повноважень обласних та районних рад передбачаються шляхом встановлення бюджетних призначень у таких бюджетах за окремим кодом типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету у вигляді субвенції з місцевого бюджету розпоряднику коштів державного бюджету.

Головний розпорядник коштів місцевого бюджету згідно з бюджетними призначеннями перераховує кошти розпоряднику коштів державного бюджету на окремий спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий в установленому порядку в органі Казначейства за місцем обслуговування розпорядника бюджетних коштів.

По-друге, розмір зарплати працівників:

  • обласних та районних військових адміністрацій визначається згідно з умовами оплати праці, встановленими для відповідних працівників районних та обласних держадміністрацій;
  • військових адміністрацій населених пунктів — згідно з умовами оплати праці, встановленими для працівників відповідних органів місцевого самоврядування.

Військовослужбовцям військових формувань, утворених відповідно до законів, особам рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, відрядженим до військових адміністрацій, виплачується грошове забезпечення виходячи з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, інші щомісячні види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, які мають постійний характер, премії) та одноразові додаткові види грошового забезпечення в порядку та розмірах, установлених нормативно-правовими актами для військовослужбовців військових формувань, утворених відповідно до законів, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, за останньою посадою, займаною перед відрядженням.

Виплата грошового забезпечення здійснюється за рахунок коштів установ і організацій, з яких такі категорії осіб відряджені до військових адміністрацій, з урахуванням вимог постанови КМУ від 28.02.2022 р. № 168.

По-третє, структура і штатний розпис:

  • військової адміністрації населеного пункту та районної військової адміністрації затверджуються Головнокомандувачем Збройних Сил за поданням начальника відповідної військової адміністрації, погодженим із начальником обласної військової адміністрації;
  • обласної військової адміністрації затверджуються Головнокомандувачем Збройних Сил за поданням начальника обласної військової адміністрації.

Кошториси, плани асигнувань військових адміністрацій населених пунктів затверджуються начальником обласної військової адміністрації за погодженням з її фінансовим структурним підрозділом.

Кошториси, плани асигнувань обласних та районних військових адміністрацій затверджуються:

  • апарату обласної військової адміністрації, структурних підрозділів обласної військової адміністрації, апарату районної військової адміністрації — начальником відповідної обласної військової адміністрації;
  • структурних підрозділів районної військової адміністрації — начальником відповідної районної військової адміністрації.

Видатки на забезпечення діяльності військових адміністрацій населених пунктів здійснюються за КТКВКМБ 0160 «Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах».

Видатки на забезпечення діяльності районних та обласних військових адміністрацій здійснюються за бюджетними програмами, передбаченими для утримання відповідних районних та обласних держадміністрацій.

Постанова № 397 набрала чинності 02.04.2022 р.

№ 13, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку