Журнали

Бухгалтерія: бюджет 14 березня, 2022
10
Я

Як ОМС отримати компенсацію за оплату комунальних послуг у будівлях і приміщеннях, де розміщені тимчасово переміщені особи

(коментар до постанови КМУ «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану» від 11.03.2022 р. № 261)

-A
A+

Людмила Линникюрист газети «Бухгалтерія: бюджет»,

Любов Крута, експерт газети «Бухгалтерія: бюджет»

Постановою, що коментується, затверджено Порядок та умови надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану (далі — Порядок та умови № 261). Він набрав чинності 13.03.2022 р.

Відтак громади, в яких не проводяться активні бойові дії та які надали прихисток тимчасово переміщеним особам з населених пунктів, де війна зробила життя неможливим, мають можливість отримати компенсацію на оплату комунальних послуг, спожитих за даних обставин.

Компенсація надаватиметься за рахунок коштів резервного фонду держбюджету для покриття витрат місцевих бюджетів, понесених на оплату комунальних послуг, спожитих у будівлях (приміщеннях) комунальної форми власності, в яких розміщено тимчасово переміщених осіб на безоплатній основі.

НАГАДАЄМО. Документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є довідка, оформлена і видана відповідно до постанови КМУ «Про облік внутрішньо переміщених осіб» від 01.10.2014 р. № 509.

Довідку про взяття на облік тимчасово переміщені особи можуть отримати в органах соціального захисту населення, а також через уповноважену особу громади, ЦНАП, або подавши заяву через Портал Дія (скоро з’явиться і в застосунку «Дія»).

Далі ж розкажемо, які саме компослуги підлягають компенсації та яка послідовність дій органів місцевого самоврядування (ОМС) для отримання коштів з держбюджету.

Що підлягає компенсації? Відповідно до п. 2 Порядку та умов № 261 компенсації підлягають:

  • послуги з постачання теплової енергії (або теплової енергії як товарної продукції);
  • послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;
  • послуги з поводження з побутовими відходами або вивезення побутових відходів;
  • послуги з постачання та розподілу природного газу;
  • послуги з постачання та розподілу електроенергії;
  • придбання дров, пелет, вугілля, інших видів палива для опалення будівель (приміщень).

Алгоритм дій Розглянемо порядок дій ОМС та підпорядкованих їм установ, підприємств і закладів, які беруть участь у цьому процесі, покроково.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Умовою для отримання компенсації є безоплатне розміщення тимчасово переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) комунальної власності. При цьому Порядок та умови № 261 не висувають умови щодо кількості таких осіб.

Крок 1. ОМС організовує реєстрацію та розміщення тимчасово переміщених осіб на базі закладів, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності. Ідеально було б з цією метою прийняти програму, якою передбачити відповідальні за розміщення тимчасово переміщених осіб установи, підприємства, організації, обсяг послуг, які вони надаватимуть переміщеним особам, а також джерела фінансування витрат на розміщення. Водночас, якщо скликати сесію неможливо, то як виняток можна обмежитися розпорядженням голови місцевої ради.

Тобто установа не вправі проявляти ініціативу в розміщенні переселенців, адже це йде врозріз з функціями установ (навряд чи є такі комунальні установи, які призначені для надання прихистку особам, вимушеним переселятися з інших територій країни) і вимагає витрачання бюджетних коштів (на обслуговування приміщень, можливо, певний поточний ремонт і однозначно — додаткові витрати на компослуги).

Комунальне підприємство має більше можливостей у використанні майна і своїх коштів, але без відповідної програми чи розпорядження таке розміщення буде вбачатися благодійністю і навряд чи підлягатиме подальшому відшкодуванню комуналки.

Отже, відповідна програма чи розпорядження стануть підставою для виділення асигнувань комунальній установі або фінпідтримки комунальному підприємству на оплату комуналки.

Крок 2. Відповідний заклад, підприємство, установа чи організація комунальної форми власності здійснює оплату комунальних послуг до 20-го числа місяця, наступного за звітним, в якому були отримані комунальні послуги (наприклад, оплатили до 20.04.2022 р. рахунки за комунальні послуги, надані в березні 2022 року), та одразу (що випливає з норм п. 3 Порядку та умов № 261) передає інформацію про оплату комунальних послуг відповідному ОМС.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Жодних формул щодо розрахунку обсягу відшкодування Порядок та умови № 261 не містять (наприклад, залежно від чисельності розміщених тимчасово переміщених осіб тощо).

Якщо це будівля, яка повністю відведена для таких цілей, то, відповідно, усі витрати на комунальні послуги для такої будівлі (освітлення, опалення, газо-, водозабезпечення та вивезення сміття) включаються в інформацію. Якщо ж ідеться про окремі приміщення, то із загальної маси компослуг, що необхідні для забезпечення будівлі в цілому, на наш погляд, слід виокремити витрати, понесені саме для забезпечення комунальними послугами цих приміщень. Якщо вони не забезпечені окремими лічильниками, то вартість комунальних послуг можна розраховувати пропорційно розміру приміщень, відведених для розміщення тимчасово переміщених осіб.

Крок 3. ОМС не пізніше третього робочого дня після оплати подає до відповідної обласної військової адміністрації заяву на отримання компенсації за формою згідно з додатком до Порядку та умов № 261 та підтвердні документи щодо фактичної оплати комунальних послуг за попередній звітний місяць.

ДО ВІДОМА. Компенсація надається починаючи з 1 березня 2022 року та виключно після оплати комунальних послуг за попередній період (п. 4 Порядку та умов № 261).

Крок 4. Обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від ОМС до Мінрегіону.

Крок 5. Мінрегіон узагальнює інформацію, надану військовими адміністраціями, та готує проєкт рішення КМУ про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для компенсації.

Крок 6. ОМС отримують компенсацію у вигляді міжбюджетного трансферту. Зазначимо: поки що відповідного коду доходів місцевих бюджетів для отримання такого трансферту не передбачено. Втім, вважаємо, ближче до його отримання він з’явиться.

Далі Порядок та умови № 261 не розписують, яким чином діяти ОМС з отриманим трансфертом. Як ми вже вище зауважували, за розпорядженням ОМС чи на виконання бюджетної програми установи, підприємства здійснювали видатки за рахунок місцевого бюджету. Тож, на нашу думку, компенсація має поповнити саме місцевий бюджет. Передавати кошти установі чи підприємству виконавцям не потрібно (у них витрати скомпенсовані асигнуваннями бюджету чи фінпідтримкою).

А отриману компенсацію ОМС може знову направити як асигнування для утримання відповідних бюджетних установ (у тому числі для оплати комунальних послуг).

Бухоблік Якщо прийнята бюджетна програма, то витрати з комуналки установа — виконавець програми може показати на субрахунку 8013 «Матеріальні витрати». Якщо такої програми нема, то підстав використовувати рахунок 80 також нема. Тоді, вважаємо, треба списувати вартість компослуг на субрахунок 8511.

Детальніше порядок обліку розглянемо на прикладі.

Приклад. Комунальний заклад освіти розміщує у своїх будівлях тимчасово переміщених осіб у березні 2022 року. За цей період нараховано і оплачено 05.04.2022 р. послуги з централізованого водопостачання і водовідведення на суму 5000,00 грн, послуги з централізованого теплопостачання на суму 15000,00 грн, послуги з постачання та розподілу електроенергії на суму 8000,00 грн. Пізніше, у квітні 2022 року, до бюджету ОТГ надійшла компенсація за сплату компослуг у сумі 28000,00 грн.

Облік компенсації на оплату компослуг, використаних ТПО

Зміст операції

Бухгалтерський облік

Меморіальний ордер

Підстава для запису

Сума, грн

дебет рахунку

кредит рахунку

Облік в установі, яка розміщує осіб

1. 31.03.2022 р. нараховано плату за спожиті компослуги:

         
  • послуги з централізованого водопостачання і водовідведення

8013, 8511

6211

6

Акт приймання-передачі послуг

5000,00

  • послуги з централізованого теплопостачання

8013, 8511

6211

6

Акт приймання-передачі послуг

15000,00

  • послуги з постачання та розподілу електроенергії

8013, 8511

6211

6

Акт приймання-передачі послуг

8000,00

2. 05.04.2022 р. отримано асигнування для оплати

2313

7011

2

Виписка з рахунку

28000,00

3. 05.04.2022 р. проведено оплату

         
  • послуги з централізованого водопостачання і водовідведення

6211

2313

2 і 6

Платіжне доручення

5000,00

  • послуги з централізованого теплопостачання

6211

2313

2 і 6

Платіжне доручення

15000,00

  • послуги з постачання та розподілу електроенергії

6211

2313

2 і 6

Платіжне доручення

8000,00

Облік в ОМС

1. Отримано кошти для передачі асигнувань

2313

7011

2

Виписка з рахунку

28000,00

2. Перераховано асигнування

7011

2313

2

Виписка з рахунку

28000,00

3. Отримано компенсацію в місцевий бюджет як субвенцію

2314

7512

2

Виписка з рахунку

28000,00

№ 10, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку