Журнали

Бухгалтерія: бюджет 13 грудня, 2021
46
Е
Електронні лікарняні в запитаннях і відповідях

З кожним днем електронні листки непрацездатності (ЕЛН) все більше вкорінюються в наше життя. Однак лишається чимало білих плям, починаючи з процесу формування електронних медичних висновків (ЕМВ) у медзакладах і закінчуючи їх оплатою. Зазначимо, що періодично удосконалюються функціонал особистого кабінету страхувальника на вебпорталі ПФУ та законодавство, яке регулює видачу ЕЛН. Також майже щодня ФСС на своєму сайті розміщує поради стосовно порядку дій у різних ситуаціях. Тож проблеми потроху зникають... і з’являються нові. У даному матеріалі ми зібрали актуальні на момент підготовки номера запитання, які стосуються ЕЛН, і, звісно, надамо на них відповіді. Радимо також у нестандартних ситуаціях звертатися до регіональних ФСС за роз’ясненнями конкретно у вашому випадку1.

ДО ВІДОМА. Ставити запитання щодо ЕЛН ФСС радить на гарячих лініях: 0-800-503-753 — гаряча лінія ПФУ (щодо функціонування кабінету страхувальника на вебпорталі електронних послуг та роботи в ньому з ЕЛН); 0-800-501-892 — гаряча лінія ФСС (з питань оплати ЕЛН, формування за ними заяв-розрахунків). Працівники можуть поставити запитання щодо створення медичних висновків інформаційно-довідковій службі НСЗУ: 16-77.
-A
A+

№ 46, 2021  (с. 25)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку