Журнали

Бухгалтерія: бюджет 25 липня, 2022
28
Т

Трофейна техніка: порядок оприбуткування

-A
A+

Кабмін постановою від 15.07.2022 р. № 802 затвердив Порядок приймання Збройними Силами придатної для застосування бойової техніки держави-агресора. Він визначає механізм приймання Збройними Силами захоплених (отриманих), добровільно переданих Збройним Силам об’єктів такими особами:

  • військовослужбовцями ЗСУ, інших структур сектору безпеки і оборони, а також особами із складу руху опору;
  • військовослужбовцями збройних сил, інших силових структур Російської Федерації;
  • громадянами України.

Зокрема, визначено порядок інформування про передачу і необхідність створення комісії з приймання. А також наголошено, що вся прийнята бойова техніка після документального оформлення її приймання (передачі) невідкладно, але не пізніше ніж протягом однієї доби після підписання акта приймання-передачі обліковується в службах забезпечення органів військового управління та військових частинах ЗСУ, представники яких здійснювали її приймання.

Передбачено, що порядок організації приймання ЗСУ бойової техніки, її обліку та використання визначається нормативно-правовими актами Міноборони. На момент підготовки номера про затвердження такого документа нам не відомо.

Постанова № 802 набрала чинності 20.07.2022 р.

№ 28, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку