Журнали

Бухгалтерія: бюджет 18 квітня, 2022
15
З

Закупівлі до 50 тис. грн та прямі договори за результатами незавершених «переговорок». Вивчаємо чергові зміни в правилах закупівель воєнного стану

(коментар до постанови КМУ «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169» від 12.04.2022 р. № 437)

-A
A+

Людмила Линникюрист газети «Бухгалтерія: бюджет»

14.04.2022 р. набрала чинності постанова, що коментується. Нею внесено чергові зміни до постанови № 1691, яка, як відомо, регулює закупівлі в період воєнного стану. Нагадаємо, що положення цього документа ми розглядали в газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 9/2022, с. 10.

Постанова КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» від 28.02.2022 р. № 169.

Цього разу зміни торкнулись закупівель до 50 тис. грн та закупівель, що проводять замовники, які до введення воєнного стану не встигли завершити окремі переговорні закупівлі. Розглянемо кожну зі змін окремо.

Закупівлі до 50 тис. грн Не секрет, що всі закупівельники з нетерпінням чекали, коли будуть врегульовані питання закупівель до 50 тис. грн в умовах воєнного стану, та вагались, чи оприлюднювати річні плани і звіти про укладені договори щодо таких закупівель.

Втім, коли нарешті Уряд таки врегулював ці питання коментованою постановою, оптимізму та ясності закупівельникам це не додало. Річ у тім, що в одних не приймає такі договори казначейство, інших не влаштовує, що договори не можна укласти на рік. Що ж передбачають зміни і як їх застосовувати? Давайте розбиратися.

Так, п.п. 1 п. 1 постанови № 169 доповнено новим абзацом та передбачено, що замовник може здійснювати публічні закупівлі, вартість яких не перевищує 50 тис. грн, з використанням електронної системи закупівель (далі ЕСЗ), у тому числі з використанням електронних каталогів.

У разі здійснення таких закупівель без використання ЕСЗ замовник обов’язково:

1) дотримується принципів здійснення публічних закупівель;

2) не вносить інформацію про такі закупівлі до річного плану та

3) не оприлюднює в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Дана норма не містить обов’язку оприлюднити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, і після закінчення воєнного стану.

Закупівлі від 50 тис. грн Закупівлі товарів, робіт і послуг понад 50 тис. грн, як і раніше, здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель. Але наразі уточнено, що саме відносно таких закупівель діє вимога щодо оприлюднення за результатами здійснення закупівель звіту про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, договору про закупівлю та всіх додатків до нього не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану (змінений абз. 1 п.п. 3 п. 3 постанови № 169). Вимога щодо оприлюднення не застосовується до договорів, які містять інформацію з обмеженим доступом.

Такі закупівлі не включаються до річного плану закупівель.

Незавершені «переговорки» і винятки зі спрощених Підпункт 3 п. 1 постанови № 169 доповнено новим абзацом.

ЦИТАТА. «Договір про закупівлю укладається відповідно до норм Цивільного та Господарського кодексів України. Сторони договору про закупівлю, що укладається відповідно до абзацу першого підпункту 1 пункту 1 цієї постанови, можуть встановити, що умови такого договору застосовуються до відносин, що виникли між сторонами до набрання чинності цією постановою виключно у разі, якщо на момент набрання чинності цією постановою у замовника за закупівлею предмета закупівлі, передбаченого договором про закупівлю, були наявні умови для застосування переговорної процедури закупівлі, визначені пунктами 2, 4, 5 частини другої статті 40 Закону України “Про публічні закупівлі”, або наявні умови для не застосування порядку проведення спрощених закупівель, визначені пунктами 2, 4, 5 частини сьомої статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі"».

(новий абз. 7 п.п. 3 п. 1 постанови № 169)

Отже, договір про закупівлю, як і раніше, укладається відповідно до норм ЦКУ2 та ГКУ3. Однак сторони договору про закупівлю, що укладається відповідно до абз. 1 пп. 1 п. 1 постанови 169 (тобто закупівлі від 50 тис. грн), можуть встановити, що умови такого договору застосовуються до відносин, що виникли між сторонами до набрання чинності цією постановою, виключно в разі, якщо на момент набрання чинності постановою № 169 у замовника за закупівлею предмета закупівлі, передбаченого договором про закупівлю, були наявні умови:

Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р. № 435-IV.
Господарський кодекс України від 16.01.2003 р. № 436-IV.

1) для застосування переговорної процедури закупівлі, визначені пунктами 2, 4, 5 ч. 2 ст. 40 Закону № 9224, або

Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII.

2) для не застосування порядку проведення спрощених закупівель, визначені пунктами 2, 4, 5 ч. 7 ст. 3 Закону № 922.

Тобто йдеться, зокрема, про такі закупівлі:

1) якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності одного з таких випадків (предмет закупівлі полягає у створенні або придбанні витвору мистецтва або художнього виконання, укладення договору про закупівлю з переможцем архітектурного або мистецького конкурсу, відсутність конкуренції з технічних причин, яка може бути підтверджена замовником);

2) якщо після укладення договору про закупівлю в замовника виникла необхідність у постачанні додаткового обсягу товару, аналогічних робіт чи послуг у того самого постачальника.

НАГАДАЄМО. У відповіді на запит 202/2022, наведеній на офіційному сайті Мінекономіки в розділі «Консультації з питань закупівель», міністерство вже висловлювало таку думку. Наразі її відображено в постанові № 169 (детальніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 14/2022с. 6). Зазначимо, у чому вона полягає.

На думку міністерства, оскільки до введення в дію постанови № 169 при здійсненні замовником переговорної процедури закупівлі в разі наявності умов, визначених пунктами 2, 4, 5 ч. 2 ст. 40 Закону № 922, він мав можливість в договорі про закупівлю користуватися положеннями ч. 3 ст. 631 ЦКУ щодо застосування умов договору до відносин між сторонами, які виникли до його укладення, то вбачається можливим застосувати її і в тому випадку, якщо до укладення замовником договору було розпочато переговорну процедуру закупівлі (проведені переговори) у разі наявності умов, визначених пунктами 2, 4, 5 ч. 2 ст. 40 Закону № 922, і яку не було завершено у зв’язку з настанням воєнного стану.

Наразі, як бачимо, Урядом підтримано таку позицію Мінекономіки та закріплено відповідні положення в постанові № 169.

Звісно, це створює певні передумови для зловживання замовниками своїми правами. Адже, що заважало провести переговорну процедуру за два місці до війни? Більшість експертів вважають, що для цього було достатньо часу. Але тим не менш маємо тепер таку норму.

Водночас нагадаємо, що в листі від 09.03.2022 р. № 3304-04/9472-06 Мінекономіки зазначало, що процедури закупівель та спрощені закупівлі, розпочаті до введення правового режиму воєнного стану в Україні, завершуються в порядку, визначеному Законом № 922. І лише якщо замовники, які розпочали процедури закупівлі до зазначеної події, не мають можливості завершити такі процедури закупівлі у зв’язку з обставинами, що не залежать від замовників, то вони можуть визнати тендер таким, що не відбувся, відповідно до ч. 5 ст. 32 Закону № 922. Після визнання закупівлі такою, що не відбулася, для належного забезпечення потреб під час дії правового режиму воєнного стану замовники здійснюють закупівлі товарів, робіт і послуг, керуючись постановою № 169.

Тож, якщо в замовника і постачальника є можливість завершити процедуру та укласти договір, теоретично це можна зробити. Але, звісно, відмінити закупівлі замовники могли за тією причиною, що потреби закупівлі в довоєнних обсягах вже немає і є невизначеність з фінансуванням. Тож, можливо, логіка в нововведеннях постанови № 169 таки є.

Як застосовувати? Пункт 1 постанови № 169 загалом визначає порядок закупівель в умовах воєнного стану. При цьому воєнний стан оголошено на всій території України. Наразі він діє до 25.04.2022 р. Але, зважаючи на те, що загроза не зникла, скоріш за все, його буде продовжено.

На нашу думку, це означає, що в умовах воєнного стану є документ, що регулює закупівлі, — постанова № 169. Все, що купують замовники в умовах воєнного стану, наразі охоплюється виключно цією постановою. І закупівлі до 50 тис. грн — тепер також.

Тому не зрозумілі ні позиція органів казначейства (до речі, офіційної такої позиції ми не знайшли), ні побоювання щодо аудиторів, ні бажання окремих замовників продовжувати закупівлі за Законом № 922.

В умовах воєнного стану спланувати та передбачити закупівлі, їх фінансування і «життєздатність» тої чи іншої установи в довготривалій перспективі вкрай складно. Крім того, потреби мирного і воєнного часу можуть відрізнятись. Тому, повторимось, на нашу думку, наразі слід обережно підходити до цього процесу та затверджувати перелік найнеобхідніших закупівель і проводити їх із застосуванням постанови № 169.

№ 15, 2022  (с. 12)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку