Журнали

Бухгалтерія: бюджет 28 лютого, 2022
8
У

Учитель їде на конкурс «Учитель року»: відрядження чи ні?

-A
A+

Учитель закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) буде брати участь у всеукраїнському конкурсі «Учитель року», який проходить в іншому місті. Як оформити таку поїздку? Чи можливо оформити як службове відрядження? Якщо вчитель працює також за сумісництвом лаборантом, чи зберігати середній заробіток за сумісництвом?

Порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року» визначає Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затверджене постановою КМУ від 11.08.1995 р. № 638 (далі — Положення № 638).

Підкреслимо: у ньому ані слова про те, як саме потрібно оформляти за основним місцем роботи учителя період його участі в конкурсі. Не прописані й гарантії на період участі в конкурсі (наприклад, збереження середнього заробітку). Тобто зазначене питання на законодавчому рівні не врегульовано. Більш того, згідно з п. 9 Положення № 638 конкурс проводиться на добровільних засадах.

Тож, якщо відповідати формально, то на період участі в конкурсі вчитель може взяти відпустку будь-якого виду або цей період можна визнавати невідпрацьованим і табелювати як «І» — інші причини неявок (звісно, це не прогул).

Втім, знаємо, що деякі органи управління освіти в інформаційних наказах про направлення учителів на конкурс застосовують слово «відрядити».

Розуміємо, що хочеться, аби вчителі не втрачали в заробітку та мали гарантії на період проходження конкурсу. Тому далі проаналізуємо, чи можна підвести поїздку вчителя на конкурс «Учитель року» під службове відрядження.

Згідно з п. 1 розд. І Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом МФУ від 13.03.1998 р. № 59, службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника установи на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

У нашому випадку перша умова — поїздка до іншого населеного пункту — виконується. Що стосується другої вимоги — виконання службового завдання, то тут складніше.

Адже це означає, що керівник установи дає працівнику при направленні в службове відрядження певне службове доручення, яке має відповідати функціям працівника, зазначеним в укладеному з ним трудовому договорі (виконання будь-якої роботи за межами трудової функції можливо тільки за згодою сторін).

Між тим, як ми з’ясували вище, участь педагогів у конкурсі є добровільною, що підкреслює і МОН у листі від 07.10.2021 р. № 1/9-532Це говорить про власну ініціативу вчителя брати участь у конкурсі. А відповідно до абз. 2 п. 1 Положення № 638 завданням конкурсу є сприяння самореалізації учителя.

З іншого боку, Указом Президента України «Про всеукраїнський конкурс “Учитель року”» від 29.06.1995 р. № 489/95 передбачено, що конкурс організовано з метою стимулювання активної участі вчителів у становленні й розвитку національної системи освіти, популяризації кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності.

Тобто службовим дорученням у поїздці на конкурс може бути підняття престижності ЗЗСО, де працює вчитель, представлення його інтересів на конкурсі, популяризація профмайстерності тощо.

Крім того, у посадовій інструкції вчителя може бути зазначено, що він може представляти інтереси ЗЗСО на конкурсі «Учитель року» чи конкурсах подібного формату.

Мінфін у листі від 22.03.2013 р. № 31-07230-16-27/9358 підкреслював, що рішення про оформлення поїздки працівника як службового відрядження ухвалює керівник виходячи з посадових обов’язків такого працівника, мети поїздки тощо.

Отже, остаточне рішення, чи є поїздка службовим відрядженням, приймає керівник, розглядаючи ситуацію в цілому. Ми навели вам інформацію для роздумів, однак остаточне рішення має прийняти керівник з огляду на зазначені вище нюанси.

Сумісництво Якщо буде прийнято рішення вважати поїздку вчителя на конкурс відрядженням, то за посадою лаборанта (сумісництво) це точно відрядженням не буде (адже як лаборант учитель не бере участь у конкурсі). Тобто одночасно направити у відрядження ще і на роботі за сумісництвом не можна.

Як роз’яснює Мінсоцполітики в листі від 23.04.2013 р. № 146/13/133-13, у такому разі на посаді за сумісництвом у табелі ставиться код «І» (інші причини неявок). Втім працівник може за власним бажанням на роботі за сумісництвом взяти на цей період відпустку без збереження зарплати або оплачувану відпустку.

Катерина Проценко, експерт газети

№ 8, 2022  (с. 5)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку