Журнали

Платник єдиного податку 10 вересня, 2018
34
Т

Таблиця 5 звіту з ЄСВ у запитаннях-відповідях

Нещодавно до Звіту за формою № Д4 були внесені істотні зміни (див. «Зміни у звітності з ЄСВ» // «ПЄП», № 27/2018, с. 4).
Уперше за оновленою формою звітуємо вже за серпень 2018 року (категорія 301.06 ЗІР), у зв’язку з чим ми зібрали найбільш поширені запитання наших читачів про нововведення таблиці 5.

-A
A+

Запитання

Відповідь

Нова підстава — переведення на іншу посаду

Скільки рядків потрібно заповнювати в разі переведення працівника на іншу посаду?

У разі переведення заповнюються два рядки:

  • у першому рядку наводяться дані про попередню посаду (реквізити 12–16) із зазначенням у реквізиті 11 дати закінчення перебування на ній. У реквізиті 16 наводяться дата й номер наказу (розпорядження) про переведення, а реквізит 17 не заповнюється;
  • у другому рядку вказуються дані про нову посаду (реквізити 12–16), у реквізиті 11 — дата, з якої переведено працівника (тобто з наступного дня), у реквізиті 16 — дані того ж наказу про переведення.

Чи потрібно заповнювати таблицю 5, якщо працівник переведений на легшу роботу за станом здоров’я?

Так, потрібно.

Заповнення таблиці 5 не залежить від того, з якої причини працівник переведений на іншу посаду (роботу). Головне — сам факт переведення.

Якщо працівник був переведений на нову посаду з 1 серпня, чи потрібно це показувати в таблиці 5?

Так, потрібно, але в такому разі буде заповнено тільки один рядок (дані про нову посаду працівника з 01.08.2018 р.).

Чи потрібно відображати в таблиці 5 суміщення професій?

У разі суміщення працівник виконує певну роботу у свій основний робочий час. Відповідно, основна посада працівника (за основним місцем роботи або за сумісництвом) при цьому не змінюються. Це свідчить про те, що таблицю 5 заповнювати не потрібно.

Крім того, з усних роз’яснень фахівців ПФУ випливає, що при вирішенні питання, чи заповнювати таблицю 5, слід відштовхуватися від того, чи вноситься запис про це до трудової книжки. При суміщенні професій, як правило, такий запис не вноситься.

Працівника перевели до іншого відділу підприємства, але посада не змінилася. Чи потрібно заповнювати таблицю 5?

Ні, не потрібно. Переведення на інше місце роботи без зміни посади працівника не потребує заповнення таблиці 5.

Працівникові присвоєно більш високий розряд. Чи є це підставою для заповнення таблиці 5?

Згідно з п. 2.14 Інструкції № 581, якщо працівникові в період роботи присвоюється новий розряд, то про це виконують запис у трудовій книжці. На наш погляд, це є підставою і для заповнення таблиці 5.

Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена спільним наказом Мін’юсту, Мінпраці та Мінсоцзахисту від 29.07.1993 р. № 58.

Нові реквізити про посаду працівника

Чи потрібно в таблиці 5 за серпень наводити посади всіх, хто працює на підприємстві?

Ні, цього робити не потрібно.

Таблиця 5 заповнюється тільки в певних випадках (протягом звітного місяця були прийняття на роботу, звільнення, початок/закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами тощо). На працівників, прийнятих на роботу до серпня, таблицю 5 заповнювати не потрібно (якщо, звичайно, немає інших підстав для заповнення).

Чи потрібно заповнювати нові реквізити 12–15 на працівницю, що йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?

Це питання прямо не застерігається в оновленому Порядку № 4352.

Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом МФУ від 14.04.2015 р. № 435.

З усних роз’яснень фахівців ПФУ випливає, що реквізити 12–15 потрібно заповнювати тільки в таких випадках:

  • під час прийняття на роботу;
  • при звільненні;
  • при переведенні на іншу посаду.

Реквізити 12–15 залишаються незаповненими, якщо запис до таблиці 5 вноситься внаслідок початку/закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустки для догляду за дитиною до 3 (6) років, роботи в межах договору ЦПХ.

Як заповнювати реквізит 12, якщо фактично посада працівника (згідно з трудовою книжкою і наказом про прийняття на роботу) звучить інакше, ніж у Класифікаторі3?

Національний класифікатор України «Класифікатор професій ДК 003:2010», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327.

У реквізиті 12 потрібно вказувати посаду працівника точно відповідно до Класифікатора.

Якщо посада, зазначена в трудовій книжці, не відповідає Класифікатору, то все одно потрібно знайти й обрати відповідну базову посаду в Класифікаторі та вказати її.

Фактична посада працівника, вказана в трудовій книжці, наводиться в реквізиті 15 таблиці 5.

ПОРАДА. Складаючи звіт з ЄСВ за серпень, доцільно привести кадрову документацію у відповідність до Класифікатора (див. с. 13).

На підприємстві один старший касир і два касири. Як заповнювати реквізити 12–15 на старшого касира?

Тут потрібно виходити із суті посади старшого касира. Якщо такий працівник очолює окремий підрозділ, тобто належить до керівників, то базовою тут можна вважати професію «Головний касир» (код КП — 1231).

Але якщо касири входять до підрозділу бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером, то тут правильніше говорити про базову посаду «Касир (на підприємстві, в установі, організації)» (код КП — 4211) + похідне слово «старший» = «старший касир» (код КП — 4211).

Також майте на увазі, що в Класифікаторі є окрема професія «Касир торговельного залу» (код КП — 4211). Якщо працівник є старшим касиром серед касирів торговельного залу, то правильніше вибрати цю професію за базову.

Військова служба

Чи потрібно заповнювати новий реквізит 19 «Військове звання», приймаючи на роботу військовозобов’язаного працівника?

Ні, звичайні роботодавці не заповнюють цей реквізит.

Такий реквізит заповнюють «силові структури» на військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу Міноборони, СБУ, МВС, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших військовослужбовців, які повинні вказувати у звітності код категорії застрахованої особи 50–63 згідно з додатком 2 до оновленого Порядку № 435.

Чи потрібно заповнювати на працівника таблицю 5, якщо він іде на військову службу (строкову або за контрактом)?

Ні, не потрібно. Оновленими правилами запроваджено нову підставу для подання таблиці 5 — особа вперше вступила на військову службу або закінчила проходження військової служби. Проте звичайних («невоєнних») страхувальників це не стосується.

Дані про середній заробіток, що зберігається таким працівникам, як і раніше, потрібно відображати в таблиці 6 із кодом:

  • «47» — для осіб, що не мають інвалідності (ставка ЄСВ — 22 %). Роботодавці-ФОП застосовують цей код для всіх працівниках, що пішли на службу;
  • «66» — для осіб з інвалідністю (ставка ЄСВ — 8,41 %).

Робота за договором ЦПХ

Чи про будь-яких осіб, з якими укладено договір ЦПХ, потрібно наводити відомості в таблиці 5?

Так, якщо протягом місяця з особою укладено та/або припинено договір ЦПХ, то відомості про нього потрібно внести до таблиці 5. При цьому в реквізиті 8 ставимо код «3», а в реквізиті 7 вказуємо, чи є у нас з цією особою ще й трудові відносини («1» — так, «0» — ні).

Що вказувати в реквізитах 16 і 17 на осіб-підрядників?

У реквізиті 16 (документ-підстава про початок або про закінчення ЦП-відносин) наводимо назву й реквізити договору ЦПХ (наприклад, «договір підряду № 45 від 20.08.2018 р»).

Що стосується реквізиту 17 (підстава для припинення ЦП-відносин), то за аналогією з трудовими відносинами тут слід зазначити відповідну норму законодавства. Так, для договору підряду на виконання робіт можна вказати «Глава 61 ЦКУ», а для договору на надання послуг — «Глава 63 ЦКУ».

Чи потрібно заповнювати реквізити 12–15 щодо підрядників?

Ні, не потрібно.

Такі відомості вносяться тільки щодо роботи в межах трудових відносин.

Інші питання

Скільки рядків заповнювати на працівника, який прийнятий та звільнений в одному місяці?

Один рядок, зазначаючи одночасно в цьому рядку в реквізиті 11 і дату прийняття (графа «дата початку»), і дату звільнення (графа «дата закінчення»). Причому в реквізиті 16 наведіть дату й номер обох наказів (про прийняття на роботу і про звільнення).

ДО ВІДОМА. А от у протилежній ситуації (працівник спочатку звільнений, а потім протягом цього ж місяця знову прийнятий на роботу), необхідно заповнити два рядки в таблиці 5.

Чи потрібно заповнювати рядок на працівника, якщо протягом місяця він оформлений ще й як внутрішній сумісник?

Так, потрібно. Ви заповнюєте таблицю 5 на такого працівника в загальному порядку, вказуючи його дані про роботу внутрішнього сумісника. При цьому в реквізиті 8 проставте код «2» (без трудової книжки).

Коли заповнюється реквізит 18?

Цей реквізит заповнюйте тільки у разі укладення або розірвання трудового договору із застрахованою особою, працевлаштованою на нове робоче місце. При певних умов (у т.ч. зарплата не нижче 3 МЗП) роботодавцю компенсують 50 % ЄСВ, сплаченого за такого працівника (ч. 3 ст. 24 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI).

Жанна Семенченко, заступник головного редактора

№ 34, 2018  (с. 29)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку