Журнали

Медична бухгалтерія 11 квітня, 2022
7
М

МОЗ визначив особливості проведення циклів спеціалізації за деякими лікарськими спеціальностями в умовах воєнного стану

-A
A+

МОЗ ухвалив наказ від 29.03.2022 № 539 (далі — наказ № 539), яким визначив особливості проведення циклів спеціалізації за деякими лікарськими спеціальностями в умовах воєнного стану.

Так, у період дії воєнного стану структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних чи Київської міської військових адміністрацій у разі виробничої необхідності погоджують зміну спеціалізації контингенту курсантів, які не входять до Переліку назв циклів спеціалізації та вдосконалення лікарів (провізорів), затвердженого наказом МОЗ від 07.12.1998 № 346:

  • лікарям, які здобули вищу освіту та пройшли підготовку в інтернатурі за спеціальністю педіатричного профілю, на проходження курсів спеціалізації на одну зі спеціальностей «лікувальна справа»;
  • лікарям, які здобули вищу освіту та пройшли підготовку в інтернатурі за однією зі спеціальностей «лікувальна справа» (спеціальності розд. I «Внутрішні хвороби», розд. II «Хірургія» Номенклатури лікарських спеціальностей, затвердженої наказом МОЗ від 22.02.2019 № 446) (далі — Номенклатура № 446), на проходження курсів спеціалізації за однією зі спеціальностей педіатричного профілю. Зауважимо, що в чинній редакції Номенклатури № 446 немає розділів, вони є в редакції від 22.02.2019.

Виняток: лікарі, які є молодими спеціалістами та працевлаштовані згідно з Порядком працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженим наказом МОЗ від 25.12.1997 № 367.

Щоби погодити зміну спеціалізації ЗОЗ, у якому працює лікар, необхідно направити листа з обґрунтуванням виробничої необхідності, гарантією працевлаштування лікаря на посаду за отриманою спеціалізацією та з доданими копіями сертифіката лікаря-спеціаліста до структурного підрозділу з питань охорони здоров’я обласної або Київської міської військової адміністрації.

№ 7, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку