Журнали

Медична бухгалтерія 03 жовтня, 2022
19
М

МОЗ затвердив Порядок направлення у відрядження медпрацівників

-A
A+

МОЗ ухвалив наказ від 05.09.2022 № 1597 (далі — наказ № 1597), яким затвердив Порядок направлення у відрядження медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги (далі — Порядок № 1597).

Так, керівникам ЗОЗ, які уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій із НСЗУ, необхідно буде:

  • визначити та подати до структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської військових адміністрацій списки медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації, для їх направлення у відрядження для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги в закладах, що потребують підсилення, або під час здійснення аеромедичної евакуації протягом 5 робочих днів з дати набрання чинності наказом № 1597 (п. 3 наказу № 1597);
  • повідомляти структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської військових адміністрацій про зміну інформації, зазначеної в поданому списку виїзних медичних працівників, протягом 5 робочих днів з дати настання такої зміни (п. 5 розд. ІІ Порядку № 1597).

Строк відрядження виїзних медичних працівників не може перевищувати 30 календарних днів. Допускаються повторні відрядження з проміжком часу між ними також не менше ніж 30 календарних днів (п. 6 розд. І Порядку № 1597).

Своєю чергою, якщо ЗОЗ потребує підсилення та залучення виїзних медичних працівників для надання допомоги пацієнтам і постраждалим унаслідок збройної агресії рф проти України у зв’язку з перевантаженням та/або кадровим дефіцитом, він може самостійно ініціювати залучення виїзних медичних працівників, звернувшись до Центру медицини катастроф МОЗ із запитом у паперовій або електронній формі за підписом керівника закладу, що потребує підсилення. Запит має містити таку інформацію:

  • найменування закладу, що потребує підсилення;
  • кількість і спеціальності виїзних медичних працівників, яких потребує заклад для підсилення;
  • строки залучення виїзних медичних працівників;
  • можливість / неможливість забезпечити місцем проживання виїзних медичних працівників на період їх залучення (п. 3 розд. ІІ Порядку № 1597).

Наказ № 1597 набере чинності в день його офіційного опублікування й діятиме протягом періоду дії воєнного стану в Україні та протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

№ 19, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку