Журнали

Медична бухгалтерія 18 липня, 2022
14
Ч

Чи можна працевлаштувати на роботу за сумісництвом ВПО на повний робочий час?

-A
A+

Східне міжрегіональне управління Держпраці (далі — Держпраці) на своєму сайті роз’яснило, що на час дії воєнного стану для вимушених переселенців скасовано обмеження для роботи за сумісництвом, які стосуються часу тривалості роботи. Тому працівника можна оформити не лише на 0,5 ставки, а й на більшу тривалість робочого часу.

Держпраці виходить із норми постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції» від 04.03.2015 № 81 (далі — постанова № 81).

ЦИТАТА. «Установити, що на період проведення антитерористичної операції положення пунктів 2–4 постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. № 245 Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій <…> щодо тривалості роботи за сумісництвом, порядку надання відпустки та заборони роботи за сумісництвом (крім заборони, встановленої законом) не застосовуються до працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції».

(абз. 1 постановної частини постанови № 81)

Щодо поширення норм постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245 на КНП можна прочитати в газеті «Медична бухгалтерія», № 22/2021 (с. 13).

№ 14, 2022  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку