Журнали

Медична бухгалтерія 20 червня, 2022
12
Н

Направлення під час воєнного стану: відповіді на деякі запитання від МОЗ

-A
A+

МОЗ на своєму офіційному сайті надав відповіді на деякі запитання, що стосуються направлень1 (див. таблицю).

Запитання-відповіді щодо направлень

Запитання

Відповідь МОЗ

Чи потрібні направлення під час воєнного стану?

Внутрішньо переміщені особи мають змогу отримати первинну медичну допомогу за місцем їх перебування без декларацій та направлень у будь-якому ЗОЗ, який може надати необхідні медичні послуги.

Для того щоб отримати вузькоспеціалізовану допомогу, направлення, як і раніше, потрібні.

Хто може виписувати направлення?

Усі лікарі в медсистемі, від сімейних до високоспеціалізованих, якщо вважають за потрібне залучити до лікування фахівця іншої спеціалізації, додаткові обстеження, процедури, госпіталізацію.

Який строк дії направлення?

Рік.

Яку інформацію зазначають у направленні?

У направленні зазначають код послуги та інформацію про заклад і лікаря, який створив направлення. Місце отримання послуги пацієнт може обрати самостійно в будь-якому ЗОЗ, який має договір з НСЗУ та має права й можливість надавати відповідні медичні послуги згідно із законодавством та ліцензією на право провадження господарської діяльності з медичної практики.

Не зазначають ЗОЗ чи лікаря, до якого направляють пацієнта. Винятком є випадок, коли пацієнта переводять на рівні «стаціонар-стаціонар», — тоді ЗОЗ зазначають.

ДО ВІДОМА. Порядок направлення пацієнтів до закладів охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які в установленому законом порядку одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та надають медичну допомогу відповідного виду, затверджений наказом МОЗ від 28.02.2020 № 586.

№ 12, 2022  (с. 4)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку