Журналы

Медична бухгалтерія 13 ноября, 2023
М

Мінінфраструктури скасувало Норми витрат палива на автомобільному транспорті

-A
A+

Мінінфраструктури ухвалило наказ «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту України від 10 лютого 1998 року № 43» від 02.11.2023 № 1011.

Нагадаємо, що Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті (далі — Норми), затверджені наказом, який тепер нечинний, не мали обов’язкової сили для КНП. Для їх застосування потрібно, щоб у положенні про списання пального й мастильних матеріалів було зазначено, що під час списання пального й мастильних матеріалів використовують цей нормативно-технічний акт. І не для всіх автомобілів там можна було знайти норму, адже після 2012 року змін до акта не вносили. У такому випадку Норми пропонували звертатися до ДержавтотрансНДІпроект, який на договірних засадах може встановити тимчасову індивідуальну норму (пп. 2.1.5 п. 2.1 розд. 2 Норм). Зауважимо, що не заборонено й самостійне розроблення КНП норми для автомобіля, який використовується1.

Про самостійне розроблення норм читайте в газеті «Медична бухгалтерія», № 13/2021, с. 22.

№ , 2023  (с. 2)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи