Журналы

Медична бухгалтерія 23 октября, 2023
З

Затверджено Порядок створення резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях

-A
A+

Кабмін ухвалив постанову від 17.10.2023 № 1092 (далі — постанова № 1092)якою затвердив Порядок створення резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України.

Мета створення резерву — забезпечити ЗОЗ державної та комунальної форм власності, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, персоналом для надання медичної (реабілітаційної) допомоги, забезпечення санітарного добробуту населення на цих територіях.

Резерв формуватимуть із працівників, які провадять професійну діяльність за професіями, включеними до розділів «Керівники» (за наявності освіти в галузі знань 22 «Охорона здоров’я»), «Професіонали» та «Фахівці» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженого наказом МОЗ від 29.03.2002 № 117, а також осіб із відповідними професійними компетентностями, які бажають провадити професійну діяльність у цій сфері.

Кожен медик, якого зараховано до резерву, матиме особистий кабінет, тобто профіль, за допомогою якого зможе обмінюватися документами й інформацією з іншими користувачами інформаційної системи.

Система взаємодіятиме з іншими інформаційними системами та державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, Єдиною державною електронною базою з питань освіти — для отримання відомостей про фаховість медпрацівників. У ній також міститиметься інформація про потребу в працівниках, зокрема, в Автономній Республіці Крим, м. Севастополь, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях тощо.

Постанова № 1092 набула чинності 20 жовтня 2023 року.

№ , 2023  (с. 2)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи