Журнали

Практика МСФЗ 27 лютого, 2023
2
В
Воєнна етика

Актуальні питання обліку й аудиту в умовах війни з російським агресором широко обговорюють у професійному інформаційному просторі. При цьому значну увагу приділяють професійній поведінці, яка є одним із основоположних принципів, передбачених Міжнародним кодексом етики професійного бухгалтера (далі — Кодекс етики). За визначенням Міжнародної федерації бухгалтерів (МФБ), «професійний бухгалтер — особа, яка є членом організації — члена МФБ».
В Україні наразі членами МФБ є дві професійні організації: Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) — дійсний член, Аудиторська палата України (АПУ) — асоційований член. Відповідно, ці організації є гарантами того, що їхні члени мають належну кваліфікацію та дотримуються норм професійної етики.
Ця стаття містить деякі міркування щодо етичної чутливості та етичних вчинків вітчизняного професійного бухгалтера в умовах реалій війни, коли він має спиратися на професійне судження, щоб ухвалити етичне рішення.

-A
A+

№ 2, 2023  (с. 9)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку