Журнали

Практика МСФЗ 25 жовтня, 2021
10
Т
Таксономія МСФЗ для МСП: перспективи в Україні

В експертних та ділових колах не затихає обговорення червневого законопроєкту Мінфіну щодо заборони застосування в Україні МСФЗ для МСП. Усі намагаються знайти пояснення чому. Серед різних версій є така, що регулятору простіше заборонити застосування МСФЗ для МСП, ніж розробляти Таксономію МСФЗ для МСП. Ця версія можлива, оскільки вже ні для кого не новина, що 2021 рік входить в історію українського бухобліку та звітності як рік звітування за Таксономією UA XBRL МСФЗ 2020 у форматі iXBRL, яка базується на повному комплекті МСФЗ без урахування МСФЗ для МСП. Таким чином, якщо згаданий законопроєкт буде ухвалено, то МСП, які застосовували «свій» стандарт, теж матимуть готувати фінзвітність у форматі iXBRL за Таксономією UA XBRL МСФЗ 2020.
Тож виникає запитання: якби існувала можливість звітувати за Таксономією МСФЗ для МСП, чи потрібний був би червневий законопроєкт?
У цій статті спробуємо розібратися в деталях питання та можливих перспективах розвитку подій.

-A
A+

№ 10, 2021  (с. 48)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку