Журнали

Практика МСФЗ 27 вересня, 2021
9
«
«Спрощені» МСФЗ для непідзвітних громадськості дочірніх підприємств

Здається, малі підприємства наразі мають підвищену увагу розробників міжнародних стандартів. Навряд чи це прямо пов’язано з відновленням економіки, та й починалось розроблення проєктів задовго до пандемії, однак наприкінці липня майже одночасно вийшли два дуже цікаві документи. Перший належить галузі міжнародного аудиту: Рада з міжнародних стандартів аудиту та підтвердження достовірності інформації (IAASB) запропонувала новий підхід до перевірок організацій із нескладною структурою — таку собі спрощену версію чинних вимог МСА.
Другий — це те, що на перший погляд можна переплутати з варіацією міжнародного стандарту фінансової звітності для малих та середніх підприємств (МСФЗ для МСП), який уперше вийшов у 2009 році, кілька років потому був переглянутий і наразі готується Радою з МСБО до вже другого суттєвішого перегляду (що є ще одним прикладом уваги розробників до малого й середнього бізнесу). Що цікаво, обидва документи оперують центральними поняттями, дуже близькими добре знайомим МСП, однак вони ними не є. Таке спрощене сприйняття дещо помилкове, бо обидва розробники оперують у трохи іншому просторі. Якому саме у випадку з РМСБО — подивімось просто зараз.

-A
A+

№ 9, 2021  (с. 58)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку