Журнали

Практика МСФЗ 23 листопада, 2020
11
О
Облік ОЗ: дострокове списання компонента

Наше підприємство складає фінансову звітність за МСФЗ. У непоточних активах обліковується декілька скловарних печей та печей для ф’юзингу і молірування скла (основні засоби), які з метою обліку розділено на компоненти, зокрема, такі як басейни печей. Визнані компоненти амортизуємо окремо від інших частин печей.
Ґрунтуючись на технічних можливостях та минулому досвіді експлуатації, для одного з таких компонентів із метою бухгалтерського обліку встановили строк корисної експлуатації 4 роки, у податковому обліку — 5 років (група 4 «машини та обладнання»).
За фактом компонент (басейн) остаточно вийшов з ладу трохи більше ніж через 3 роки експлуатації, і зараз його замінюють на новий.
Чи потрібно переобчислювати минулу бухгалтерську амортизацію?
Чи буде компонент амортизуватися в податковому обліку впродовж залишку мінімально допустимого терміну корисного використання (тобто ще майже 2 роки)?

-A
A+

№ 11, 2020  (с. 31)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку