Журнали

Практика МСФЗ 25 листопада, 2019
11
Н
Новий орендний облік та поліпшення

Орендні відносини для орендаря перебувають на стику операцій, що регулюються МСБО 16 «Основні засоби» та МСБО 38 «Нематеріальні активи»: коли передаються практично всі ризики та вигоди — актив визнаємо як власний основний засіб, якщо не передаються — то буде нематеріальне право використання, яке визнається в балансі лише у виключних випадках (наприклад, в угодах з придбання бізнесу з недооціненою орендою або за угодами емфітевзису в сільському господарстві).
Але на відміну від зазначених стандартів, новий МСФЗ 16 «Оренда» не містить жодної згадки про можливість капіталізувати витрати, пов’язані з поліпшенням орендних активів. Ще й з МСБО 16 тепер вилучено параграф 4, який містив згадку про можливість поширювати правила обліку ОЗ на орендовані активи.
Та чи дійсно тепер підприємства не мають права капіталізувати витрати на поліпшення активів з права користування майном?

-A
A+

№ 11, 2019  (с. 33)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку