Журнали

Практика МСФЗ 26 вересня, 2022
9
Я

Як ескалація війни вплинула на діяльність АССА?

У серпневому номері «Практики МСФЗ» опубліковано інтерв’ю з Олесею Ододюк, яка посіла перше місце з ДипІФР у червневій сесії АССА, де Олеся розповіла про особливості підготовки за теперішніх воєнних реалій.
Це інтерв’ю і спонукало мене до написання цієї короткої замітки, як ескалація війни вплинула на діяльність АССА.

-A
A+

Денис Щур, Regional Development Manager, ACCA Ukraine

 

Ще в березні АССА не лише засудила воєнну агресію Московії, а й припинила свою діяльність там. Було звільнено весь персонал в рф, а також виключено можливість складати іспити АССА (включно з ДипІФР) у Білорусі та рф.

АССА також ухвалила рішення повернути українцям членські щорічні внески та студентську підписку за 2022 рік. Усі, хто вже сплатив ці суми, отримали повернення. У цьому році не було припинено членство або активний статус жодного студента з України через фінансову заборгованість чи несвоєчасне подання інформації щодо безперервного професійного навчання для членів АССА.

Паралельно ми в Україні та сусідніх країнах заохочували роботодавців наймати фінансових фахівців саме з України. На сайті ACCA Careers на момент публікації близько 36 актуальних фінансових вакансій саме для українців не лише в Україні, а й у Польщі, Великій Британії, Угорщині, Молдові, Бельгії, Іспанії та Франції.

Дуже важливою була підтримка наших партнерів з навчання. Наприклад, Ineo зробили безкоштовними свої очні в Празі та онлайн-курси з підготовки до АССА для українських студентів. KAPLAN, Learnsignal та FILS відкрили безкоштовний доступ до своїх онлайн-платформ із підготовки до АССА для українських студентів. Звичайно, матеріали за такими програмами англомовні. Тому раджу всім: учіть АССА майбутньою другою державною мовою — англійською.

Така підтримка з боку партнерів з навчання зробила АССА ще доступнішою кваліфікацією, і ми бачимо підвищену активність охочих зареєструватися на навчання АССА порівняно з нашими очікуваннями після 24 лютого. Останні місяці лише підкреслили глобальність професії фінансиста для тих, хто знає англійську та має визнану кваліфікацію.

Для АССА безпека своїх студентів є пріоритетом, тому в Україні скласти іспит у центрі поки що неможливо. Утім, українці можуть складати такі іспити в центрах інших країн, наприклад у Варшаві, або дистанційно, тобто з дому.

Усі ці заходи привели до того, що від одиниць студентів, які складали іспити АССА на початку березня, у червні таких же було десятки, а на початок вересня заплановано сотні іспитів до складання українцями.

Тримаємося! Вчимося! Перемагаємо! Все буде Україна.

№ 9, 2022  (с. 25)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку