Журнали

Місцева рада 25 липня, 2022
7
Щ

Щодо виділення земельних ділянок для підприємств, що підлягають евакуації

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру
Лист від 25.07.2022 р. № ПІ-179/0-0.13-251/69-22
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

<…> Надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування в тому числі на умовах оренди здійснюється відповідно до статей 123, 124, 134 Земельного кодексу України (далі — Кодекс), Закону України «Про оренду землі» з врахуванням положень пункту 27 розділу X «Перехідні положення» Кодексу.

Водночас зазначаємо, що відповідно до підпункту 4 пункту 27 розділу X «Перехідні положення» Кодексу порядок визначення підприємств, виробничі потужності яких підлягають переміщенню (евакуації) із зони бойових дій, та осіб, яким надається право на одержання в оренду без проведення земельних торгів земельної ділянки державної, комунальної власності для розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій, затверджується Кабінетом Міністрів України. Такий порядок повинен передбачати, у тому числі, збирання відомостей, необхідних для розгляду питання про встановлення та зміну цільового призначення земельної ділянки відповідно до підпункту 11 цього пункту.

Перелік осіб, яким надається право на одержання в оренду без проведення земельних торгів земельної ділянки державної, комунальної власності для розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій, а також перелік підприємств, виробничі потужності яких підлягають переміщенню (евакуації) із зони бойових дій, визначаються спільним рішенням обласної, Київської міської військової адміністрації, з території якої переміщуються (евакуюються) виробничі потужності, та обласної, Київської міської військової адміністрації (а у разі припинення або скасування воєнного стану на відповідній території — обласної, Київської міської державної адміністрації), на територію якої такі потужності переміщуються (евакуюються).

Слід зазначити, що на сьогодні відповідний порядок Кабінетом Міністрів України не затверджено.

<…>

Заступник Голови Дмитро МАКАРЕНКО

№ 7, 2022  (с. 4)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку