Журнали

Місцева рада 25 липня, 2022
7
З

Земля без аукціону для евакуйованих підприємств: право є, а механізму реалізації — нема

 (лист Держгеокадастра від 25.07.2022 р. № ПІ-179/0-0.13-251/69-22)

-A
A+

Відповідно до п.п. 4 п. 27 розд. Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України від 25.10.2001 р. № 2768-III передача земельних ділянок державної, комунальної власності в оренду без проведення земельних торгів, крім випадків, визначених ч. 2 ст. 134 цього Кодексу, допускається, зокрема, для розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій (у тому числі тих, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави). Ця норма набрала чинності 09.06.2022 р.

Порядок визначення підприємств, виробничі потужності яких підлягають переміщенню (евакуації) із зони бойових дій, та осіб, яким надається право на одержання в оренду без проведення земельних торгів земельної ділянки державної, комунальної власності для розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій, затверджується КМУ.

Перелік відповідних осіб, а також перелік відповідних підприємств визначаються спільним рішенням обласної, Київської міської військової адміністрації, з території якої переміщуються (евакуюються) виробничі потужності, та обласної, Київської міської військової адміністрації (а у разі припинення або скасування воєнного стану на відповідній території — обласної, Київської міської державної адміністрації), на територію якої такі потужності переміщуються (евакуюються). Однак за інформацією, наданою Держгеокадастром в листі від 25.07.2022 р. № ПІ-179/0-0.13-251/69-22, відповідний Порядок Урядом поки не затверджено, а отже, і переліки обласними військовими адміністраціями теж не опрацьовувались.

№ 7, 2022  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку