Журнали

Місцева рада 06 серпня, 2018
1
Г

Громади об’єднались: що з податками?

-A
A+

Органи ДФСУ продовжують роз’яснювати порядок застосування рішень місцевих рад про ставки місцевих податків і зборів в умовах об’єднання громад. Чергове роз’яснення з цього питання з’явилось 20.07.2018 р. на сайті Територіального органу ДФС у Чернівецькій області.

Так, ДФСУ нагадує, що рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюється відповідною радою до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом (п.п. 12.3.4 п. 12.3 ст. 12 Податкового кодексу України, далі — ПКУ).

Отже, якщо радою об’єднаної територіальної громади (ОТГ) не прийнято нове рішення про встановлення місцевих податків та зборів, і не оприлюднене у визначені ПКУ строки, то платники земельного податку застосовують ставки, затверджені на кожній відповідній території рішеннями відповідних сільських, селищних, міських рад, що увійшли до складу такої ОТГ.

№ 1, 2018  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку