Журнали

Місцева рада 06 серпня, 2018
1
Щ

Щодо здійснення органами ОМС контролю за додержанням законодавства про працю

Державна служба України з питань праці

Лист від 07.06.2018 р. № 2741/4/4.3-ЗВ-18

Додаток до матеріалу:

-A
A+

Департамент з питань праці Держпраці розглянув <…> звернення <…> щодо надання роз’яснень та повідомляє.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 р. № 1774 внесено зміни до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якими органам міських рад міст обласного значення та об’єднаним територіальним громадам делеговано повноваження щодо здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення і накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 509 (далі — Порядок).

Відповідно до пункту 2 Порядку штрафи накладаються Головою Держпраці, його заступниками, начальниками управлінь і відділів Держпраці та їх заступниками (з питань, що належать до їх компетенції), начальниками територіальних органів Держпраці та їх заступниками, керівниками виконавчих органів міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та їх заступниками (далі — уповноважені посадові особи).

Згідно з абзацом 10 частини першої статті 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчі органи рад — органи, які відповідно до Конституції України та цього Закону створюються сільськими, селищними, міськими, районними в містах (у разі їх створення) радами для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах, визначених цим та іншими законами.

Статтею 11 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад є їх виконавчі комітети, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи. Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам, а з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади — також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади. У сільських радах, що представляють територіальні громади, які налічують до 500 жителів, за рішенням відповідної територіальної громади або сільської ради виконавчий орган ради може не створюватися. У цьому випадку функції виконавчого органу ради (крім розпорядження земельними та природними ресурсами) здійснює сільський голова одноособово.

Зважаючи на вищевикладене, інформуємо, що у разі утворення окремого виконавчого органу сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, на який покладатиметься обов’язок здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, штрафи накладаються керівниками окремих виконавчих органів або їх заступниками та сільським (селищним) головою одноособово.

У разі введення до штату виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад посади (посад) з повноваженнями інспектора праці, штраф накладається керівниками виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад та їх заступниками.

Водночас зазначаємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами, вони лише мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

Директор І. Дегнера

№ 1, 2018  (с. 27)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку