Журнали

Місцева рада 06 серпня, 2018
1
Щ

Щодо оплати праці працівників підрозділів місцевої пожежної охорони

Міністерство соціальної політики України

Лист від 11.05.2018 р. № 784/0/101-18

Додаток до матеріалу:

-A
A+

Департамент заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики разом з Державною службою України з надзвичайних ситуацій на виконання доручення Кабінету Міністрів України <...> розглянув лист щодо оплати праці працівників підрозділів місцевої пожежної охорони та в межах компетенції повідомляє.

Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» (далі — Закон) умови і розміри оплати праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Умови оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

На виконання пункту 6 постанови № 1298 міністерствами та іншими центральними органам виконавчої влади були розроблені і затвердженні конкретні умови оплати праці та розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників підвідомчих бюджетних установ, закладів та організацій відповідно до Єдиної тарифної сітки з урахуванням складності, відповідальності та специфіки їх роботи.

Умови та розміри оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в тому числі постів, частин пожежної охорони, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ України від 14.08.2015 р. № 975 «Про затвердження Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій» <...>.

Згідно зі статтею 15 Закону підприємства самостійно визначають у колективному договорі форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат із дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами.

Відповідно до статті 16 Закону на підприємствах і в організаціях, які знаходяться на госпрозрахунку і отримують дотації з бюджету, організація оплати праці здійснюється відповідно до статті 15 Закону, але в межах визначених для них у встановленому порядку сум дотацій та власних доходів з урахуванням умов, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Одночасно зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

Директор Департаменту О. Товстенко

№ 1, 2018  (с. 11)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку