Журнали

Місцева рада 22 серпня, 2022
8
С

Субвенцію на забезпечення окремих видатків райради з окупованих територій зможуть отримати тільки в разі переміщення

-A
A+

Постановою КМУ від 16.08.2022 р. № 904 внесено зміни до п. 6 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень, затверджених постановою КМУ від 26.01.2022 р. № 55.

Передбачено, що на період воєнного стану у разі, коли населений пункт, що є адміністративним центром району, розташований на території, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, перераховує субвенцію на підставі звернення головного розпорядника субвенції, підготовленого відповідно до інформації обласних військових адміністрацій (ОВА) про переміщення районної ради (районної військової адміністрації) на іншу територію України.

Районна рада протягом трьох календарних днів після здійснення такого переміщення інформує про це обласну ОВА, а ОВА протягом двох календарних днів — головного розпорядника субвенції.

Із зазначеного випливає, що районним радам, які не перемістились на підконтрольну територію, отримати таку субвенцію в умовах воєнного стану буде неможливо.

Постанова № 904 набрала чинності 20.08.2022 р.

№ 8, 2022  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку