Журнали

Місцева рада 22 серпня, 2022
8
О

Об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства з державної у комунальну власність передаватимуться безоплатно

-A
A+

ВРУ прийнято Закон України «Про внесення зміни до статті 7 Закону України» «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі з державної у комунальну власність цілісних майнових комплексів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства» від 22.07.2022 р. № 2493-IX (далі — Закон № 2493).

Закон № 2493 невеликий за обсягом і, загалом, його назва вже говорить сама за себе. Ним передбачена безоплатна передача з державної у комунальну власність цілісних майнових комплексів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за умови взяття органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність такі об’єкти. Відповідною нормою доповнено ст. 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» від 03.03.1998 р. № 147/98-ВР.

У зв’язку з цим КМУ має забезпечити введення в дію нормативно-правових актів, що випливають із Закону № 2493, одночасно із набранням чинності цим Законом. Розпочати цю роботу КМУ має одразу з дня оприлюднення Закону № 2493.

Закон набере чинності через один місяць з дня його опублікування, тобто 18.09.2022 р..

№ 8, 2022  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку