Журнали

Місцева рада 26 вересня, 2022
9
О

Оновлено порядок компенсації комунальних послуг

-A
A+

Постановою КМУ від 16.09.2022 р. № 1045 викладено в новій редакції Порядок та умови надання компенсації центральним органам виконавчої влади та місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб, затверджені постановою КМУ від 11.03.2022 р. № 261 (далі — Порядок та умови № 261).

Зокрема, вкотре розширено коло отримувачів компенсації комунальних послуг, спожитих у зв’язку з розміщенням у закладах внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО). Відтепер таке відшкодування зможуть отримувати комунальні заклади та установи, юридичні особи, а також фізичні особи — підприємці. Перелік комунальних закладів, в яких розміщено ВПО, затверджується сільською, селищною, міською радами, Київською міською держадміністрацією (військовою адміністрацією населеного пункту (населених пунктів) у разі її створення), районною та обласною держадміністраціями (військовими адміністраціями).

Змін також зазнав і механізм компенсації: нарешті виведено формули розрахунку розміру компенсації, оптимізовано процедуру подання заявок та виплат органами ДКСУ компенсацій громадам, уточнено перелік ВПО, за розміщення яких може надаватися компенсація.

Детальний огляд змін читайте в газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 38/2022.

Постанова № 1045 набрала чинності 28.09.2022 р.

№ 9, 2022  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку