Журнали

Місцева рада 27 червня, 2022
6
О

Оновлено Порядки обстеження зруйнованих внаслідок агресії РФ об’єктів та визначення заподіяної шкоди

-A
A+

Постановою КМУ від 14.06.2022 р. № 700 внесено зміни до:

  • Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації, затвердженого постановою КМУ від 20.03. 2022 р. № 326 (далі — Порядок № 326);
  • Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, затвердженого постановою КМУ від 19.04. 2022 р. № 473 (далі — Порядок № 473).

Зокрема, в Порядку № 326 визначено основні показники, які оцінюються для визначення втрат житлового фонду та об’єктів благоустрою (оновлений п.п. 5 п. 2), об’єктів громадських будівель (новий п.п. 5 1 п. 2), об’єктів житлово-комунального господарства (новий п.п. 5 2 п. 2).

Факт фіксації пошкоджень або руйнації будівель та споруд, зумовлених збройною агресією Російської Федерації, здійснюється відповідно до Порядку № 473.

Своєю чергою Порядок № 473 також зазнав змін. Зокрема закріплено, що він застосовується для фіксації пошкоджень, зумовлених збройною агресією Російської Федерації, будівель та споруд приватної та комунальної форми власності, а також може застосовуватися для фіксації пошкоджень будівель і споруд державної форми власності.

Також передбачено, що організація та координація виконання невідкладних робіт здійснюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, а в разі їх відсутності — військовими адміністраціями на підставі заяв (повідомлень) громадян, підприємств, установ та організацій, інформації, отриманої із засобів масової інформації, від центральних органів виконавчої влади (ДСНС, Нацполіції), військових формувань тощо.

Порядок організації та проведення обстежень пошкоджених об’єктів визначено в оновлених пп. 6-9 Порядку № 473. А примірну форму акта комісійного обстеження, який після створення відповідного функціоналу буде подаватись через портал «Дія» держателю Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ, протягом місяця з дати його створення, наразі наведено в додатку до Порядку № 473.

Детально про цю процедуру ми розповімо в одному з найближчих номерів газети «Бухгалтерія: бюджет».

Постанова № 700 набрала чинності 22.06.2022 р.

№ 6, 2022  (с. 3)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку