Статті

М

Місяць за 5 хвилин: жовтень 2018 року

31 жовтня, 2018

 

Статтю взято з газети "Професійний бухгалтер" №40/2018

IT-пільга з ПДВ: особливості застосування

Не перший рік застосування IT-пільги з ПДВ викликає запитання. Кількість роз’яснень податківців на цю тему просто «зашкалює», хоча їх позиція в цілому не змінюється. Нещодавно контролери видали чергове роз’яснення з актуальних питань використання IT-пільги. У зв’язку з цим пропонуємо разом розібратися з тим, яка ситуація з IT-пільгою сьогодні.

Влада Карпова
«ПБ», № 37/2018, с. 7

Перевірка Фонду соціального страхування: оформлення та виправлення порушень

Фонд соціального страхування (далі — ФСС) здійснює контроль за використанням роботодавцями та застрахованими особами страхових коштів. За виявлені в результаті перевірки помилки загрожує чималий штраф. Зі статті ви дізнаєтеся про повноваження ФСС та можливості виправлення помилок.

Ірина Долга
«ПБ», № 37/2018, с. 18

Оборотність і «запчастинність»: вивчаємо латину

Чи є порушенням законодавства відображення двигунів, придбаних для ремонту власного парку тракторів (основних засобів), у складі оборотних запасів підприємства? Дізнайтеся з матеріалу.

Іван Чалий
«ПБ», № 37/2018, с. 25

Удосконалено механізм надання компенсації вартості придбаної сільгосптехніки

Кабмін постановою від 19.09.2018 р. № 760 удосконалив механізм отримання компенсації вартості придбаної сільгосптехніки. Зміни не глобальні, але можуть полегшити життя окремим суб’єктам господарювання.

Микола Проценко
«ПБ», № 38/2018, с. 4

 

 

Місяць
за 5 хвилин:
жовтень
2018 року

Заборгованість: амортизована, дисконтована й теперішня

На «прицілі» фіскалів — кредиторська заборгованість. Податківці дисконтують великі суми балансових зобов’язань за ставками аналогічних запозичень, які наводить статистика НБУ, і виводять виниклі вартісні розбіжності у приріст оподатковуваного прибутку. Наскільки правомірний такий підхід? Коментує головний редактор журналу «Практика МСФЗ» Іван Чалий.

Іван Чалий
«ПБ», № 38/2018, с. 12

Блокування накладних: як виправити помилки у документах

Блокування ПН/РК — справа невесела. Ще гірше стає, коли з певних причин до документів, які подаються фіскалам для запобігання блокуванню або ж для розблокування, закралася помилка, а отже, до податківців потрапила недостовірна інформація. Спираючись на останні роз’яснення податківців, спробуємо зарадити цій біді.

Анна Хомюк
«ПБ», № 39/2018, с. 10

Форма № 1 ДФ за ІІІ квартал — без змін

У цьому матеріалі ми приділимо увагу давно знайомій всім формі № 1ДФ, адже в розпалі — її подання за ІІІ квартал. Подивимося, чи сталися тут якісь зміни, а також розглянемо останні роз’яснення фіскалів.

Жанна Семенченко
«ПБ», № 40/2018, с. 9

Експорт сільгосппродукції: особливості ПДВ-обліку

Останніми роками правила оподаткування ПДВ експорту сільськогосподарської продукції змінювалися неодноразово. Тому аграріїв, які зараз збираються експортувати свою сільськогосподарську продукцію, хвилює питання: як сьогодні відбувається оподаткування ПДВ експорту сільськогосподарської продукції?

Микола Проценко,
Олександра Паненко
«ПБ», № 40/2018, с. 17

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку