Новости

Кожний вид додатку єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ має окрему порядкову нумерацію

22.04.2021

Як заповнюється реквізит «номер додатка до Розрахунку» рядка 2 додатку 4ДФ до Розрахунку, а саме поставляється порядковий номер в розрізі такого виду додатку, чи наростаючим підсумком усіх додатків, що подаються до Розрахунку?

Наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 № 773) затверджені форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок).

Згідно з п. 1 розд. ІІІ Порядку заголовна частина Розрахунку містить, зокрема, інформацію про додатки, що є невід’ємною частиною Розрахунку.

У рядку 06 Розрахунку зазначається інформація про додатки (навпроти кожного виду додатка проставляється кількість додатків та кількість аркушів додатків, що є складовими Розрахунку).

Навпроти додатків, які не подаються проставляється відмітка: на паперових носіях – прочерки; в електронній формі – поле залишається незаповненим.

Підпунктом 1 п. 4 розд. IV до Порядку визначені реквізити додатка 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі –додаток 4ДФ) до Розрахунку, де, зокрема, у рядку 2 навпроти напису «Звітний (податковий) період» відображаються:

  • рік та порядковий номер звітного кварталу арабськими цифрами від 1 до 4;
  • номер місяця у кварталі арабськими цифрами від 1 до 3;
  • номер Розрахунку, до якого додається додаток 4ДФ (відповідає номеру, вказаному у заголовній частині Розрахунку);
  • номер додатка такого виду в Розрахунку.

Таким чином, у реквізиті «номер додатка до Розрахунку» рядка 2 додатку 4ДФ до Розрахунку проставляється порядковий номер цього додатку із загального числа додатків 4ДФ сформованих до Розрахунку.

За матеріалами «ЗІР: категорія 103.25»
 
 
Більше інформації про заповнення об'єднаної звітності та приклади її заповнення у записі вебінару "Об’єднана звітність (ЄСВ + ПДФО +ВЗ): вивчаємо детально разом"
 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи