Новости

Оновлено реєстр великих платників податків на 2021 рік

23.12.2020

ДПС України наказом від 22.12.2020 р. № 745 внесла зміни до Реєстру великих платників податків на 2021 рік, затвердженого наказом ДПСУ від 25.09.2020 р. № 520.

Оновлений варіант Реєстру ВПП  оприлюднено на офіційному вебсайті ДПС України за посиланням.

Так, кількість великих платників на 2021 рік скоротилась на ВПП у порівнянні з первинним варіантом Реєстру та складає 1371 ВПП.

Нагадуємо, що на законодавчому рівні було прийняте рішення щодо зміни критеріїв віднесення платників податків до категорії великих. Так, 23.05.2020 року Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»  було внесено зміни до пп. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України, якими передбачено, що великий платник податків – юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період.

Звертаємо увагу платників, що включення підприємств до Реєстру великих платників податків на 2021 рік відбувається за оновленими критеріями.

 ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи